Ελλάδα

Διδυμότειχο: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – Ύψωσαν τουρκική σημαία εντός της Ελλάδας

Διδυμότειχο: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – Ύψωσαν τουρκική σημαία εντός της Ελλάδας
Διδυμότειχο: Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Τούρκων, με άγνωστους να τοποθετούν τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας στο Διδυμότειχο.

Διδυμότειχο: Η προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας καθημερινά κλιμακώνεται όλο και περισσότερο. Οι γείτονες έχουν “ξεσπαθώσει” δημιουργώντας συνεχώς μικρά επεισόδια που σκοπό έχουν την αντίδραση της χώρας. Τελευταίο τους παράπτωμα όπως καταγράφεται και από τον φακό του Evros-news.gr, ήταν η τοποθέτηση τουρκικής σημαίας εντός του ελλαδικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Διδυμότειχου αντιλήφθηκε την ύπαρξη τουρκικής σημαίας σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμότειχου. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες κατέβασαν τη σημαία, με το περιστατικό να προστίθεται στα πολλά που οι Τούρκοι πραγματοποιούν κατά καιρούς περιμένοντας την αντίδραση της Ελλάδας.

Όσον αφορά το ακριβές σημείο στο οποίο βρέθηκε, πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού». Εκεί κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, είναι άγνωστο πως και από ποιους βρέθηκε εκεί.

Επισημαίνεται, δε, ότι λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα «επικοινωνεί» με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν. Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημαία από τη νησίδα έχει ήδη κατέβει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments