Διεθνή

Αυτό είναι το κορυφαίο hashtag στο Twitter για το 2019

Αυτό είναι το κορυφαίο hashtag στο Twitter για το 2019
Οι χρήστες του Twitter όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος "ξεσπάθωσαν" αναλύοντας κάθε τι σημαντικό και ασήμαντο γεγονός ανά τον κόσμο. Ωστόσο ποιο ήταν το θέμα που τους απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλο;

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον περασμένο Απρίλη συγκλόνισε την υφήλιο. Η καταστροφή ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς ήρθε να “χτυπήσει” στις καρδιές όλων – πιστών και μη – και να απασχολήσει όσο κανένα άλλο θέμα. Όσον αφορά το Twitter η καταστροφική πυρκαγιά αναδείχθηκε ως το κορυφαίο θέμα συζήτησης με το hashtag #NotreDame να συγκεντρώνει δισεκατομμύρια σχόλια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός της καταστροφής του ναού προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, με τους φίλους του Twitter να σχολιάζουν το συμβάν πραγματοποιώντας ακόμη και ενέργειες για την συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση του μνημείου. Οι εικόνες της καταστροφικής πυρκαγιάς να σιγοκαίει τον ναό έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τους χρήστες του Twitter να δημιουργούν το συγκεκριμένο hashtag ανεβάζοντας κάθε τους σκέψη.

Στην κορυφή η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Στις 15 Απριλίου 2019, μία τεράστια πυρκαγιά έπληξε τον ξύλινο σκελετό του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Ευρώπης.

Το βέλος κατέρρευσε φλεγόμενο και μεγάλο μέρος της οροφής έγινε στάχτη, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.  Κάπως έτσι το hashtag #NotreDame βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατάταξη των hashtags σε σχέση με τα θέματα της επικαιρότητας που είχαν τις περισσότερες αναφορές φέτος παγκοσμίως, σύμφωνα με το Twitter, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει αριθμούς. Ακολουθούν η νέα αυτοκρατορική εποχή στην Ιαπωνία «Reiwa» και οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments