Video

Αυτό είναι το κόλπο για να καίει το αυτοκίνητό σας τη μισή βενζίνη

Αυτό είναι το κόλπο για να καίει το αυτοκίνητό σας τη μισή βενζίνη
Με την τιμή των καυσίμων να βρίσκεται σταθερά στα ύψη, κάθε τρικ που μπορεί να αποφέρει καλύτερη κατανάλωση είναι άκρως σημαντικό.

Υπάρχει τρόπος το αυτοκίνητό μας να καταναλώνει λιγότερο συγκριτικά με τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε; Ναι υπάρχει! Ένας Άγγλος οδηγός βρήκε τον τρόπο να εξοικονομεί μέχρι και 53% της βενζίνης που αρχικά κατανάλωνε. Πώς το κατάφερε αυτό; Με τη βοήθεια μιας κουταλιάς του γλυκού μαγειρικής σόδας και αποσταγμένου νερού, μετέτρεψε το όχημά του σε… υβριδικό!

Πειράζοντας το αποσταγμένο νερό με 12 βολτ ηλεκτρικής ενέργειας, ο Grant ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαχωρίσει το υδρογόνο από το οξυγόνο, στέλνοντάς το στο θάλαμο καύσης του αυτοκινήτου όπου πριν «καιγόταν» μόλις το 30% των καυσίμων, ενώ το υπόλοιπο 70% «ξεγλιστρούσε» από την εξάτμιση.

Με το σύστημά του, έτσι, όχι μόνο επιτυγχάνεται 100% καύση, αλλά περιορίζει τις εκπομπές ρύπων «σχεδόν στο μηδέν», ενισχύοντας παράλληλα την ιπποδύναμη και εξοικονομώντας καύσιμα.

Όπως και να χει, το τρυκ δεν παύει να είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να το κάνουν παρά μόνο έμπειροι μηχανικοί αυτοκινήτων.

Υπάρχουν επίσης διάφορα πράγματα στην καθημερινότητα μας που μπορεί να τα βλέπουμε αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι. Στην πραγματικότητα δεν μας κάνουν καν εντύπωση και έτσι δεν τα παρατηρούμε καν!

Κάτι τέτοιο λοιπόν, είναι το βελάκι δίπλα από τον μετρητή βενζίνης που απλά δεν βλέπουμε! Ίσως παρατηρούμε το δείκτη δίπλα, το δείκτη που μας δείχνει ότι δεν έχουμε βενζίνη. Αυτό το μικρό ή και ασήμαντο βελάκι κάνει μια χρήσιμη δουλειά!

Το βέλος κοντά στο μετρητή βενζίνη σαν βοηθάει να μάθετε σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου είναι το πορτάκι της βενζίνης ενώ οδηγείτε. Εάν δείχνει προς τα αριστερά, η δεξαμενή αερίου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments