Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Διαδικτυακό “bullying” στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ντόναλντ Τραμπ: Διαδικτυακό “bullying” στην Γκρέτα Τούνμπεργκ
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είδε με θετικό μάτι την επιλογή του TIME να δώσει στην Γκρέτα Τούνμπεργκ τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς.

Ντόναλντ Τραμπ: Την Τετάρτη [11/12] το περιοδικό TIME έκανε γνωστό ότι η Γκρέτα Τούμπενγκερ είναι το πρόσωπο της χρονιάς και φιγουράρει στο εξώφυλλο του. Αυτή η επιλογή φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον Αμερικανό Πρόεδρο.Ο  Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε μέσω του Twitter την Γκρέτα Τούνμπεργκ για την «οργή» της για την κλιματική αλλαγή συμβουλεύοντάς την «να χαλαρώσει» και να πάει σινεμά.

«Είναι γελοίο», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου «συγχαίροντάς την» που ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time. «Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με έναν/μία φίλο/φίλη!», συνέχισε ο Τραμπ.  «Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που απέσυρε την χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού.

Δείτε το tweet του Τραμπ

Ποια είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα Έρνμαν Τούνμπεργκ είναι Σουηδή ακτιβίστρια που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης. Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονα επαναλαμβανόμενη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο του 2018 μίλησε στο TEDxStockholm, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποτέλεσε βασικό ομιλητή στη Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και τον Ιανουάριο του 2019 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η Τούνμπεργκ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμές για τον ακτιβισμό της. Τον Μάρτιο του 2019, τρία μέλη της Νορβηγικής βουλής και δύο της σουηδικής βουλής την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Τον Μάιο του 2019 έγινε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Τάιμ με ένα παγκόσμιο μήνυμα-έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 2019 ανακοίνωσε το εγχείρημα ενός υπερατλαντικού ταξιδιού από το Πλίμουθ στη Νέα Υόρκη με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments