Τεχνολογία

Οι χώρες με το πιο φθηνό και γρήγορο internet – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Οι χώρες με το πιο φθηνό και γρήγορο internet – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότεροι στον πλανήτη χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Όμως σε ποιες χώρες το internet είναι φθηνότερο και σε ποιες οι ταχύτητές του ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Το internet έχει μπει στις ζωές  μεγάλου μέρους του πληθυσμού του πλανήτη. Πριν από 20 χρόνια το διαδίκτυο χρησιμοποιούσε μόλις το 4%, ωστόσο σήμερα το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 58,8% κάτι που σημαίνει πως είναι ένα μέσο – εργαλείο που απασχολεί κάτι περισσότερο από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη μας.

Ο κεντρικός ρόλος του Διαδικτύου στη σύγχρονη ζωή τονίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία εξέδωσαν ψήφισμα ισχυριζόμενο ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και καλεί τα κράτη μέλη να αποτρέψουν το ψηφιακό χάσμα.

Πόσο ακριβό είναι το διαδίκτυο σήμερα; Που θα σερφάρετε το φθηνότερο; Σε ποιες χώρες υπάρχει εξαιρετικά γρήγορο διαδίκτυο; Και είναι το διαδίκτυο στην Ελλάδα πραγματικά φθηνό; Οι αναλυτές του Picodi.com εξέτασαν τις τιμές των 233 μεγαλύτερων παρόχων οπτικών ινών σε 62 χώρες και απάντησαν σε αυτές τις ερωτήσεις.

Λάβετε υπόψη ότι η συλλογή περιλαμβάνει μόνο απεριόριστα οικιστικά πακέτα διαδικτύου, χωρίς τηλεόραση ή τηλέφωνο.

100 Mbps θα πρέπει να είναι αρκετό για όλους Η άνεση χρήσης του διαδικτύου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ανάμεσά τους, η ονομαστική ταχύτητα, τεχνολογία δικτύων, ασύρματη παρεμβολή, φόρτο δικτύου, η ποιότητα του ιστότοπου που επισκέπτεται και η τοποθεσία του διακομιστή.

Σύμφωνα με το Speedtest.net, η παγκόσμια μέση ταχύτητα ευρυζωνικού Διαδικτύου ανέρχεται σε 70 Mbps (Δεκέμβριος 2019). Από την άλλη πλευρά, τα 100 Mbps είναι η ταχύτητα που προσφέρεται πιο συχνά στην πλειοψηφία των χωρών – 55 από τις 62. Σήμερα, η ταχύτητα αυτή επιτρέπει την ομαλή περιήγηση στο Web σε διάφορες συσκευές ταυτόχρονα και παρακολουθώντας υπηρεσίες ροής με την υψηλότερη ανάλυση 4K (UHD).

Σε μερικές χώρες, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γαλλία ή η Σιγκαπούρη, οι μεγάλοι πάροχοι διαδικτύου δεν προσφέρουν μια τόσο χαμηλή ταχύτητα. Στην Πολωνία και τη Ρουμανία, το χαμηλότερο διαθέσιμο πακέτο είναι 150 Mbps, στη Γαλλία – 200 Mbps, και στη Σιγκαπούρη – 500 Mbps. Σε χώρες όπως το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Βιετνάμ 100 Mbps δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμες.

Διαβάστε περισσότερα στο picodi.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments