Διεθνή

Βρετανία: Εισήχθη στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος

Βρετανία: Εισήχθη στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Φίλιππος
Βρετανία: Ο 98χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και Δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII της βρετανικής πρωτεύουσας για παρακολούθηση

Βρετανία: Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος έχοντας την Βασίλισσα Ελισάβετ στο πλευρό του. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Μπάκινγχαμ, ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση μιας «προϋπάρχουσας ιατρικής κατάστασης», ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα.

Ο Φίλιππος ο οποίος πλέον μένει σχεδόν μόνιμα στο Νόρφολκ από όταν αποσύρθηκε από τις βασιλικές του υποχρεώσεις τον Αύγουστο του 2017 θα μείνει για λίγες ημέρες για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και έτσι εικάζεται ότι η εισαγωγή του ήταν προγραμματισμένη. Η κατάσταση δεν κρίνεται επείγουσα και από το γεγονός ότι σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στο Νόρφολκ όπου παραδοσιακά περνά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων η εισαγωγή του πρίγκιπα Φιλίππου έγινε «προληπτικά» μετά από συστάσεις του γιατρού του. Ο Δούκας δεν διακομίστηκε με ασθενοφόρο και αναμένεται να μείνει για λίγα 24ωρα στο νοσοκομείο. Υπενθμίζεται ότι είχε περάσει τα Χριστούγεννα του 2011 στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση σε μπλοκαρισμένη αρτηρία στην καρδιά του και έχασε το τέλος των εορτασμών που σηματοδοτούσαν το 60ο έτος της συζύγου του στο θρόνο το 2012, αφού νοσηλευόταν με λοίμωξη της ουροδόχου κύστης.

Πέρυσι πέρασε ακόμη 10 ημέρες στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου ενώ τον Ιανουάριο του 2019 γλίτωσε απο θαύμα όταν το αυτοκίνητο του μάρκας Land Rover ανετράπη μετά από σύγκρουση με ένα άλλο αυτοκίνητο κοντά στο βασιλικό συγκρότημα Sandringham στο Norfolk.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments