Τεχνολογία

Να ποιοι γράφουν τις χειρόγραφες κάρτες που παίρνουμε για τις γιορτές

Να ποιοι γράφουν τις χειρόγραφες κάρτες που παίρνουμε για τις γιορτές
Είναι απίστευτο ποιοι "κρύβονται" πίσω από τις χειρόγραφες κάρτες που παίρνουμε για τις γιορτές.

Γιορτές και όλοι πέρνουμε τουλάχιστον μια κάρτα με ευχές για να δώσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ενίοτε λαμβάνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες. Πόσο σίγουροι όμως είμαστε ότι ανθρώπινο χέρι έχει γράψει τη χειρόγραφη κάρτα που λάβαμε για τις γιορτές.  Καλύτερα να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην χειρόγραφη κάρτα που πήρατε για τις γιορτές από κάποιο συγγενικό πρόσωπο, φίλο ή επαγγελματικό συνεργάτη σας. Αν επειδή φαίνεται γραμμένη με το χέρι, την θεωρείτε όντως γραμμένη από άνθρωπο, τότε έχετε μείνει πολύ πίσω. Τα ρομπότ έχουν πια επιστρατευτεί για να γράφουν (και) κάρτες, μια μόδα που κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ – και όχι μόνο.

Ακόμη και γονείς παίρνουν πια κάρτες από τα παιδιά τους, οι οποίες είναι γραμμένες από το ρομπότ κάποιας εταιρείας, στην οποία απευθύνθηκε το τεμπέλικο τέκνο (συνήθως γιός). Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στην ψηφιακή τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη, αναθέτοντας σε κάποιο ρομπότ με στιλό στο χέρι να γράψει εκείνο τις ευχές στην κάρτα ή στο γράμμα, με βάση τις οδηγίες του πελάτη.

Ορισμένες φορές οι κάρτες και τα γράμματα περιέχουν κάποιες σκόπιμες ατέλειες (π.χ. μουντζαλιές) για να δίνεται ένας τόνος ανθρώπινης αυθεντικότητας στη δουλειά του ρομπότ. Μερικά ρομπότ προγραμματίζονται έτσι ώστε να μη γράφουν με απόλυτη ακρίβεια (π.χ. το μέγεθος των γραμμάτων και τις αποστάσεις μεταξύ τους) προκειμένου το κείμενο να φαίνεται πιο πιστευτό ότι προέρχεται από άνθρωπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments