Video

Κορινθία: Ένα τριγωνικό σπίτι βασισμένο στο Πυθαγόρειο θεώρημα (vid)

Κορινθία: Ένα τριγωνικό σπίτι βασισμένο στο Πυθαγόρειο θεώρημα (vid)
Κορινθία: Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπίτια στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα.

Κορινθία: Τα τελευταία χρόνια η αρχιτεκτονική έχει κάνει άλματα προόδου. Η κατασκευή ενός σπιτιού έχει ξεφύγει από όσα γνωρίζαμε. Ωστόσο το θέαμα που μπορεί να αντικρίσει κάποιος από ένα σπίτι στην Ελληνική επαρχεία. Αυτό βρίσκεται στα Γεράνεια όρη, ανάμεσα σε 600 ελιές. Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το σπίτι; Είναι τριγωνικό και ο σχεδιασμός του είναι βασισμένος στο Πυθαγόρειο θεώρημα.

Ο εξωτερικός τοίχος εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών και τζαμαρίες που ανοίγουν για να καταργήσουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Φυσικά πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό σπίτι με ελάχιστα πράγματα. «Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο» λέει γελώντας η ιδιοκτήτριά του, η οποία επέλεξε τον μίνιμαλ τρόπο ζωής.

Το σπίτι που βασίστηκε στο Πυθαγόρειο θεώρημα

Το ιδιαίτερο αυτό σπίτι είναι δημιουργία του Αρχιτέκτονα Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου και στηρίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα. Οι ιδιοκτήτες δεν επέλεξαν τυχαία αυτή την τοποθεσία καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστά: «περάσαμε τη ζωή μας μέσα σε ένα γραφείο» . Με ένα εντυπωσιακό τζάκι και φυτά στον εξωτερικό χώρο που γίνονται ένα με το σπίτι, αυτή η οικία, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικής αρχιτεκτονικής.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού. Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια κάνει μια μικρή ξενάγηση και στο κτήμα που βρίσκεται το εντυπωσιακότερο σπίτι που έχουμε δει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments