Τεχνολογία

Κινητά ακτινοβολία: Ποια εκπέμπουν τα υψηλότερα επίπεδα [pic]

Κινητά ακτινοβολία: Ποια εκπέμπουν τα υψηλότερα επίπεδα [pic]
Κινητά ακτινοβολία: Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας έχει διεξάγει όμως σχετική έρευνα και διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορα μοντέλα smartphones.

Κινητά ακτινοβολία: Η αλήθεια είναι, πως οι περισσότεροι καταναλωτές, όταν επιθυμούν να αγοράσουν ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο και κάνουν έρευνα αγοράς, δίνουν ελάχιστη βάση στα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει διεξάγει όμως σχετική έρευνα και διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορα μοντέλα smartphones.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, το Statista σχεδίασε ένα infographic που παρουσιάζει τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Κινητά ακτινοβολία: Δείτε τη φωτογραφία

Τα αποτελέσματα από τη γερμανική έρευνα

Από την έρευνα αυτή, προκύπτει, πως το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 της κινεζικής εταιρεία Xiaomi.

Τα περισσότερα κινητά στα οποία έχουν καταγραφεί υψηλά επίπεδα εκπομπής ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες αφού στη λίστα βρίσκουμε 12 μοντέλα των Xiaomi, OnePlus, Huawei και ZTE.

Σύμφωνα με την έρευνα, και τα premium τηλέφωνα της Apple όπως το iPhone 7 και το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Αν και δεν υπάρχει μια γενική κατευθυντήρια γραμμή για το ποια μπορεί να θεωρούνται ως «ασφαλή» επίπεδα εκπομπής ακτινοβολίας από τα έξυπνα κινητά μας, για να λάβει ένα κινητό πιστοποίηση πως είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον («Der Blaue Engel» δηλαδή Μπλε Άγγελος) στην Γερμανία θα πρέπει ο ρυθμός απορρόφησης να είναι μικρότερος των 0,60 watts ανά κιλό.

Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται στο Infographic υπερβαίνουν τουλάχιστον δύο φορές αυτό το όριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments