Τεχνολογία

Πλανήτης Άρης: Πώς θα έμοιαζαν τα σπίτια μας αν μέναμε στον Άρη [pics]

Πλανήτης Άρης: Πώς θα έμοιαζαν τα σπίτια μας αν μέναμε στον Άρη [pics]
Αν ο Άρης φιλοξενούσε ανθρώπους, τα σπίτια θα ήταν υπέροχα.

Πλανήτης Άρης: Αρχιτέκτονες έχουν συντάξει πρωτότυπα σχέδια για το πως θα μπορούσαν να είναι οι συνθήκες διαβίωσης στον Άρη, όταν ο Κόκκινος Πλανήτης αποικίζεται από τον άνθρωπο. Μια ομάδα ειδικών εργάστηκε μαζί με μια ομάδα οπτικοποίησης για να προβλέψει πώς είναι πιθανό να μοιάζουν τα μελλοντικά αρειανά σπίτια, με εσωτερικές και εξωτερικές εικόνες να παρουσιάζουν μια ποικιλία φουτουριστικών κατοικιών.

Η ομάδα παρουσίασε στοιχεία για τρεις διαφορετικές κατοικίες. ένα διαμέρισμα που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες, ένα οικογενειακό σπίτι και ένα πολυτελές αρχοντικό.

Βασικές εκτιμήσεις περιλαμβάνουν το φως και τον τρόπο προστασίας της κατοικίας των σπιτιών από τις κοσμικές ακτίνες και τα επικίνδυνα επίπεδα ακτινοβολίας, καθώς και τη μόνωση από το κρύο και την προστασία από σοβαρές καταιγίδες σκόνης.

Τα σχέδια δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που έδειξε ότι ένας στους δέκα Βρετανούς θα μετακόμιζαν αύριο στον Άρη, με μια αίσθηση περιπέτειας, το να απολαμβάνουν περισσότερο χώρο και το να ξεφύγουν από τους ανθρώπινους κινδύνους στη γη να είναι μεταξύ των κορυφαίων λόγων για την ανταλλαγή πλανητών.

Ο Stephen Petranek, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς θα ζούμε στον Άρη», στην οποία βασίζεται η σειρά MARS του National Geographic, δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι θα ζουν στον Άρη πολύ νωρίτερα απόότι πιστεύομε».

Η δεύτερη σειρά MARS εξετάζει πώς μπορεί να οικοδομηθεί και να διατηρηθεί μια κοινότητα στον Κόκκινο Πλανήτη στη δεκαετία του 2040 και ποιες θα είναι οι προκλήσεις τόσο από πρακτική όσο και από ανθρώπινη άποψη.

«Γι’ αυτό το μελλοντικό σχέδιο, έχουμε προβλέψει πως θα μοιάζουν πραγματικά διαφορετικά σπίτια στον Άρη, με επιλογές που ταιριάζουν σε μια σειρά προϋπολογισμών.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, από την εξασφάλιση επαρκούς ασπίδας στην σκληρή ακτινοβολία που υφίσταται ο Άρης επειδή η ατμόσφαιρά του είναι τόσο λεπτή, στην ανάγκη για σπιτικές πινελιές που θυμίζουν τη Γη.

Τελικά, η ζωή στον Άρη θα πρέπει να φαίνεται πιο ελκυστική από τη ζωή στη Γη για να θέλει ο κόσμος να κάνει μια νέα ζωή εκεί.

Καθώς κάνουμε αυτές τις προβλέψεις τώρα, μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε ποια σχέδια θα υιοθετήσουμε πραγματικά καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τελικά θα μετακινηθούν στον Κόκκινο Πλανήτη».

Το συγκρότημα διαμερισμάτων του Άρη απευθύνεται σε άτομα και ζευγάρια, με σήραγγες που οδηγούν σε κεντρικό κοινόχρηστο κήπο και χώρους εργασίας.

Είναι προστατευμένο από τις ακτίνες του ήλιου με έγχρωμους υαλοπίνακες που χαρακτηρίζονται από τεχνολογία επίστρωσης που αναπτύχθηκε για να φιλτράρει την ακτινοβολία και τους βραχίονες γείωσης, σχεδιασμένοι για να προστατεύουν από το κρύο καθώς και από τις κοσμικές ακτίνες.

Το οικογενειακό σπίτι είναι χτισμένο μέσα σε προστατευτικό σπήλαιο, με δρόμο που οδηγεί σε ένα ενσωματωμένο γκαράζ, καθώς και μια βεράντα με στρώμα τύπου ρυζιού που κατασκευάζεται από προστατευτικό γυαλί και που προσφέρει ένα μικρό εσωτερικό κήπο.

Το είδος φυσικού φωτός που παίρνουμε συνήθως από τα παράθυρά μας στη Γη προσομοιώνεται μέσω των LEDs και των συστημάτων κάμερας που μπορούν να επιδείξουν το εξωτερικό τοπίο σε πραγματικό χρόνο για να μιμηθούν τα παράθυρα και θα μπορούσαν ακόμη να προγραμματιστούν για να δώσουν άλλες εικόνες.

Για παράδειγμα, πάρκα, δάση, ποτάμια – οικεία αξιοθέατα από τη Γη, που πιθανόν να λείπουν από τους κάτοικους μας από τον Άρη.

Το αρχοντικό είναι μέρος μιας κοινότητας κρατήρων, προσφέροντας συγκλονιστική θέα σε τρία επίπεδα.

Διαθέτει ένα τεράστιο σαλόνι με ιδιωτικό κήπο και γυμναστήριο που επιτρέπει την πραγματοποίηση υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως αθλήματα σε ένα τεχνητά οξυγονωμένο περιβάλλον καθώς και ένα γκαραζ αυτοκινήτου που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλά οχήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα του National Geographic, ένα πέμπτο των Βρετανών προβλέπει ότι θα είναι δυνατή η μετακίνηση στον Άρη κατά τη διάρκεια της ζωής τους και υπάρχει μια σημαντική όρεξη για μια διαπλανητική κίνηση.

Ένας στους έξι αποκάλυψε ότι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για να αποκτήσουν στέγη στη Γη, η αγορά ακινήτων στον Άρη μοιάζει με μια πιο ελκυστική προοπτική.

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν ότι η ευκαιρία να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, η επιθυμία να αναζητήσουν νέα περιπέτεια και η ανάγκη να εγκαταλείψουν τους ανθρώπινους κινδύνους στη Γη, όπως ο πόλεμος, είναι οι πιο πιθανοί παράγοντες για να επιταχύνουν τη μετάβαση στον Άρη.

Ωστόσο, σχεδόν εννέα στους δέκα προέβλεπαν ότι θα τους λείψουν κάποιες πτυχές σχετικά με τη ζωή στη Γη, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων τους κι ακόμη και του γήινου καιρού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments