Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στα τηλεοπτικά πάνελς έχει μεταφερθεί πλέον η κόντρα της κυβέρνησης και της αντιπολίτεσης σχετικά με το όνομα που θα αναλάβει τον προεδρικό θώκο της Δημοκρατίας με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει κάτι ακόμη, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό όσον αφορά την πρότασή του για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Την κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τα σενάρια για το νέο πρόεδρο της δημοκρατίας μετέφεραν στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η βουλευτής της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας κι ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

Στο μυαλό του πρωθυπουργού υπάρχουν διάφορα ονόματα που θα μπορούσε να επιλέξει και να προτείνει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το πρωώτο πράγμα που λαμβάνει υπόψιν του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Άλλωστε έχει δείξει και με την ψήφο των αποδήμων ότι η κυβέρνηση μπορεί και θέλει να κάνει υποχωρήσεις για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Ο χρόνος δεν πιέζει τον πρωθυπουργό και αυτό το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι πάρα πολύ πιθανόν το όνομα του που θα προτείνει να το πει μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον. Άλλωστε στις 7 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στην Αμερική όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Επιστρέφοντας ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους πολύ στενούς του συνεργάτες με δεδομένο ότι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ένα πρόσωπο για το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης πολύ δύσκολα θα μπορούν να του πούνε «όχι», χωρίς να κινδυνεύουν να εκτεθούν πολιτικά.

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης – γνωρίζοντας και τις αντιρρήσεις από την πλευρά, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25) – θα φροντίσει να προτείνει κάποιο πρόσωπο που δεν θα προέρχεται πολιτικά από το χώρο της Κεντροδεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τελειώνει με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα αφού μέσα στον μήνα με αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να ξεκινήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα με μια σειρά νομοσχεδίων όπως του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό, τον νέο εκλογικό νόμο αλλά και τα νομοσχέδια για τις απεργίες και τις πορείες, που επίσης αναμένεται να ανεβάσουν την αντιπαράθεση στα ύψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments