Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι τα σημάδια από την πορεία της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι ανησυχητικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να υποβαθμίσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Αυτό το στηρίζουν στο γεγονός ότι τελικά η αμερικανική πλευρά δεν συναίνεσε για να δοθεί η κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ σε όλες τις επίσημες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών μέχρι τώρα είχαν δοθεί κοινές συνεντεύξεις μαζί με τους εκάστοτε προέδρους. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ, η Κουμουνδούρου δε θέλει να βάλει θέμα για το κατά πόσο ήταν προετοιμασμένη η κυβέρνηση για αυτή τη συνάντηση, ειδικά τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Το σίγουρο είναι ότι στην συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα αυτό θα μπει μετ’ επιτάσεως  από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα δεν έχει να κάνει με τους τύπους αλλά με την ουσία της επίσκεψης καθώς θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό – δημοσίως στην συνέντευξη τύπου- παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ η ελληνική κυβέρνηση να έβαζε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν μάλιστα ότι με αυτή την κίνησή του ο πλανητάρχης έδειξε ότι δεν ήθελε δημοσίως να αναφερθεί  στα θέματα που αφορούν την ελληνική πλευρά, καθώς με όλους τους τρόπους έχει δείξει τη στήριξη του στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα δε τη στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη και η κρίση με το Ιράν και ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται συμμάχους στην περιοχή κανείς δεν περιμένει ότι Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα. Έτσι όλα δείχνουν ότι παρά τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει τελικά να αποσπάσει μια δήλωση για ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα τα οποία πλέον έχουν κλιμακωθεί επικίνδυνα  μετά τη συμφωνία της Τουρκίας – Λιβύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments