Αθλητισμός

Το επιχείρημα του Ολυμπιακού για να μη τιμωρηθεί με 2 έως 4 αγωνιστικές

Το επιχείρημα του Ολυμπιακού για να μη τιμωρηθεί με 2 έως 4 αγωνιστικές
Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, με τους Ερυθρόλευκους να κινδυνεύουν με ποινή τιμωρίας της έδρας με 2-4 αγωνιστικές.

Με νέα τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Ολυμπιακός, μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ, η δίωξη αφορά «… πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», με την παράγραφο 4β. του άρθρου 15 να προβλέπει αποκλεισμό της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, για επεισόδια που συνοδεύονται από σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας ή βιαιοπραγία κατά προσώπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ”.

Τα επόμενα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού είναι με Άρη, Ξάνθη, Πανιώνιο, Παναιτωλικό, ενώ ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανιώνιο θα υπάρξει και ένας εντός έδρας αγώνας κυπέλλου. Την Τετάρτη υπάρχει και το ματς Ολυμπιακός – Καλαμάτα, αλλά ως τότε δύσκολα θα τελεσιδικήσει η υπόθεση, αφού θα γίνει έφεση.

Ο Ολυμπιακός πάντως πιστεύει ότι θα αθωωθεί γιατί το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι αψιμαχίες με τους αστυνομικούς έγιναν, πέρα των λεωφορείων των ΜΑΤ, που οριοθέτησαν τον περιβάλλοντα χώρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments