Τεχνολογία

Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν τη λιγότερη ακτινοβολία – Νέα λίστα για το 2020 [pic]

Αυτά είναι τα κινητά που εκπέμπουν τη λιγότερη ακτινοβολία – Νέα λίστα για το 2020 [pic]
Μελέτη αποκαλύπτει τα κινητά τηλέφωνα που είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία εκπέμποντας χαμηλότερα ποσοστά ακτινοβολίας.

Νέα έρευνα έρχεται στο φως σχετικά με την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα. Στην κινητή τηλεφωνία αποδεδειγμένα υπάρχουν τα κινητά που είναι περισσότερα επιβλαβή για την υγεία και αντιστρόφως αυτά που προκαλούν το λιγότερο κακό. Σύμφωνα με μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία έχει πραγματοποιηθεί από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας, προκύπτει η λίστα με συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία όταν τοποθετηθούν στο αυτί εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίστηκαν, τα smartphones που φαίνεται να εκπέμπουν το χαμηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι τα Samsung Galaxy Note8 και ZTE Axon Elite με ρυθμό απορρόφησης 0,17 watt ανά χιλιόγραμμο. Ουσιαστικά, παράλληλα με τη Nokia, τα κινητά της Samsung κατακτούν την πρώτη θέση, με οκτώ στα smartphones της εν λόγω λίστας να προέρχονται από την εταιρεία της Νότιας Κορέας. Αυτό, φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με την «ανταγωνίστρια» Apple.

Υπενθυμίζεται, πως δύο iPhone κατέχουν μια θέση στη λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία, σε σύγκριση με τη Samsung που δεν βρίσκεται καν στη λίστα. Παρόλο που δεν υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή για τον προσδιορισμό «ασφαλούς» εκπομπής ακτινοβολίας ενός τηλεφώνου, η γερμανική «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί ότι προτιμητέα είναι τα τηλέφωνα με ρυθμό απορρόφησης μικρότερο των 0,60 watts ανά χιλιόγραμμο. Όλα, λοιπόν, τα τηλέφωνα που παρουσιάζονται παρακάτω έχουν ρυθμό απορρόφησης κάτω από το προαναφερθέν επίπεδο.

Δείτε τη σχετική λίστα:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments