Ελλάδα

Προσφυγικό: Έκλεισαν την Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής [vid]

Προσφυγικό: Έκλεισαν την Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής [vid]
Προσφυγικό: Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας που αφορούσε το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Προσφυγικό: Σε κινητοποίηση με αφορμή τις εξελίξεις που υπάρχουν για την πιθανή έλευση προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας προχώρησαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης. Εδώ και μία ώρα, έχουν κλείσει την παλαιά Εθνική Οδό ενώ πριν λίγα λεπτά έστησαν το δεύτερο μπλόκο στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Στο πρώτο βίντεο ανοίγει το μπλόκο να περάσει μια έγκυος γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας που αφορούσε το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή. Η συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Λαμίας ολοκληρώθηκε με ένταση ενώ οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου με εξαίρεση τον Παναγιώτη Στασινό αλλά και τον επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης που απείχε.

«Πρώτα συζητάμε τις προϋποθέσεις και έπεται η τοποθεσία» είπε ο δήμαρχος πυροδοτώντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στην αίθουσα. Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος ζήτησε από το συμβούλιο να απορρίψει τους σχεδιασμούς των αρμόδιων υπουργών, κάνοντας λόγο για απίστευτη προχειρότητα.

«Δεν μπορούν να μείνουν οικογένειες μέσα σε σκηνές» εξήγησε ο δήμαρχος «πολύ γρήγορα η ένταση θα μεταφερθεί στις πλατείες» είπε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε αργά αντανακλαστικά» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Σταυρογιάννης. Ο πρώην δήμαρχος αντιπρότεινε την λύση της Λιβαδειάς για να πάρει την απάντηση από τον Θύμιο Καραίσκο πως «το πρόγραμμα εστία έτρεχε επί της θητείας του».

Κραυγή αγωνίας έστειλαν κάτοικοι από την Αγία Παρασκευή και τη Μ. Βρύση που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση. Οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκής και δυναμικές ξεκαθάρισαν στο ψήφισμα που κατέθεσαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Την φωνή τους ενώνουν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και οι εγκατεστημένοι επιχειρηματίες στη ΒΙΠΕ Λαμίας όπως μετέφερε στο συμβούλιο ο κ. Λεωνίδας Μολιώτης που δραστηριοποιείται από το 1983 στην περιοχή.

Να ηρεμήσουν τα πνεύματα επιχείρησαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές που έδωσαν το παρόν Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας. Κριτική άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης. Παρών στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης που αναφέρθηκε στις ενέργειες της περιφερειακής αρχής από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα στο θέμα του προσφυγικού. Επιβεβαίωσε πως η αποκεντρωμένη μπλόκαρε την σύσταση της γνωμοδοτικής επιτροπής και εξήγησε πως η περιφέρεια δεν θα μπορούσε να έχει τον πρώτο λόγο πριν τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments