Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Με τον Αμερικανό πρόεδρο η σύνοδος του Νταβός

Ντόναλντ Τραμπ: Με τον Αμερικανό πρόεδρο η σύνοδος του Νταβός
Ντόναλντ Τραμπ: Στην 50η επετειακή σύνοδο πολιτικών ηγετών και επιφανών επιχειρηματιών που θα λάβει χώρα στο Νταβός στις 21-24 Ιανουαρίου θα δώσει το "παρών" ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: Την ανακοίνωση για την παρουσία του Ρεπουμπλικανού πρόεδρου έκανε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Ο Ντόναλντ Τραμπ παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση στο ελβετικό θέρετρο τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας ήδη έναν χρόνο στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταφέροντας στην παγκόσμια ελίτ το μήνυμά του «Πρώτα η Αμερική». Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που συμμετείχε στη σύνοδο στο Νταβός εδώ και δύο δεκαετίες δεν παρευρέθηκε στην περυσινή συνάντηση.

 Στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Εμπόριο (USTR), Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, καθώς και η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετεχόντων στο φόρουμ που διανεμήθηκε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που γίνεται προ της έναρξης των εργασιών. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, που αναμενόταν στο Νταβός, δεν περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των περίπου 3.000 προσώπων που θα παρευρεθούν στην σύνοδο.

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν με ενδιαφέρει εάν το Ιράν θέλει να διαπραγματευθεί»

Στον απόηχο των εντάσεων της Μέσης Ανατολής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν δεχθεί να διαπραγματευθεί με την κυβέρνησή του ή όχι, αναφερόμενος στην εκτίμηση κορυφαίου συμβούλου του κατά τον οποίο η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News πως η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησης του Τραμπ φέρνει αποτελέσματα και πρόσθεσε πως το Ιράν «ασφυκτιά» και «δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να έρθει στο τραπέζι» για να διαπραγματευθεί.

Πάντως σε ανάρτησή του αργότερα χθες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Τραμπ, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ο’ Μπράιεν, σχολίασε: «Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο το εάν θα διαπραγματευθούν. Επαφίεται αποκλειστικά σε εκείνους [σ.σ. στους ηγέτες του Ιράν] αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και ‘μη σκοτώνετε τους διαδηλωτές σας’»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments