Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1
Ο ΠΑΟΚ πήρε άνετη νίκη επί του ΟΦΗ με 4-1 και με συνολικό σκορ 7-1 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Εύκολη δουλειά είχε ο ΠΑΟΚ στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και την είσοδό του στους προημιτελικούς. Με “όπλο” τη μεγάλη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της Κρήτης επί του ΟΦΗ (3-0), δεν είχε παρά να πετύχει μια απλή επανάληψη (4-1) και να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Και την υπόθεση πρόκρισης την έκανε ευκολότερη η γρήγορη παραβίαση της εστίας του Γουάλεϊ και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη στο 12′, όταν ο Λάμπρου στην πρώτη… ενδεκαδάτη παρουσία του στον ΠΑΟΚ, με ωραίο βολέ παραβίασε από πλάγια την εστία των φιλοξενούμενων, αφού ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων του. H δεύτερη στο 21′, όταν ο Ακπομ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Πέλκας που ανέλαβε την εκτέλεση διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Το παιχνίδι στην συνέχεια απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά τις μεμονωμένες ενέργειες ποδοσφαιριστών που ήθελαν να εκδηλώσουν την παρουσία τους στον αγώνα. Ως την λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν επιθετικότερος και πλησίασε δύο φορές με τον Ακπομ στο γκολ, στο 41′ και στο 44′. Στην δεύτερη, μάλιστα, ο Βρετανός φορ το πέτυχε με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε σαν φάουλ πάνω στον Μαρινάκη.

Στο β΄ ημίχρονο κι ενώ το παιχνίδι περιήλθε σε υποτονικό αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-1 με κοντινό σουτ του Πέλκα στο 55′ μετά από αρχικό σουτ του Λάμπρου στο δεξί δοκάρι του ΟΦΗ. Λίγο αργότερα, ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα είχε και δεύτερο δοκάρι στην εστία του ΟΦΗ. Στο 80′ ο ΠΑΟΚ με τον νεοεισελθόντα Σφιντέρσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 μετά από ωραία ενέργεια από πλάγια του Πέλκα και ιδανικό τελείωμα από τον Πολωνό… εκτελεστή. Έτσι με το ευρύ αυτό αποτέλεσμα και την πανηγυρική πρόκριση, ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε τους φίλους του στην Τούμπα κερδίζοντας το εισιτήριο που θα του επιτρέψει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα (74′ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Ροντρίγο, Ντόουγκλας, Μαουρίτσιο (59′ Εσίτι), Στοχ (78′ Σφιντέρσκι), Λάμπρου, Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46′ Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61′ Μεγιάδο), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα (83′ Βαζ), Μάνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments