Ελλάδα

Αφήστε με να ζήσω: «Αντισυνταγματική η αφαίρεση της αφίσας από το Μετρό»

Αφήστε με να ζήσω: «Αντισυνταγματική η αφαίρεση της αφίσας από το Μετρό»
Αφήστε με να ζήσω: Το κίνημα κατά των αμβλώσεων πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απόσυρση της αφίσας από το μετρό ήταν αντισυνταγματική.

Αφήστε με να ζήσω: Η αφίσα κατά των αμβλώσεων που εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε πολλούς σταθμούς του μετρό προκάλεσε πολλά σχόλια. Μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει καμία απάντηση το κίνημα το οποίο βρίσκεται πίσω από αυτή την καμπάνια. Το κίνημα «αφήστε με να ζήσω» πέρασε στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το μήνυμα παρανοήθηκε.

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου για την απόσυρση της αφίσας ήταν καθαρά αντισυνταγματική. Θυμίζουμε ότι το μήνυμα της διαφήμισης ήταν το εξής: «Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο;».

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους

Το Κίνημα “Αφήστε με να ζήσω!” δημιουργήθηκε το 2018 από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν.

“Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το “δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση”. Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα “δικαιώματα” των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα “στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών”. Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments