Ελλάδα

Σύφιλη: Αγωνία στο νοσοκομείο Λάρισας για το περιστατικό

Σύφιλη: Αγωνία στο νοσοκομείο Λάρισας για το περιστατικό
Σύφιλη: Μεγάλη η αγωνία που έχουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Λάρισας μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την σύφιλη.

Σύφιλη: Συναγερμός έχει σημάνει σε νοσοκομείο στη Λάρισα. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ετοιμόγεννη γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς να ενημερώσει για το ιστορικό της. Η γυναίκα Ρομά έπρεπε να ενημερώσει τους γιατρούς και το προσωπικό, κάτι που δεν έκανε με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της. Οι γιατροί που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη γυναίκα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε στο Newsit.gr τονίζοντας ότι ναι μεν το προσωπικό έχει κάνει εξετάσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι η σύφιλη δεν είναι τόσο εύκολο να μεταδοθεί. «24 Δεκεμβρίου 4 το μεσημέρι στην εφημερία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας μεταφέρθηκε γυναίκα Ρομά έγκυος στο πέμπτο παιδί της προκειμένου να γεννήσει. Πράγματι στις 17:45 της έγινε καισαρική τομή. Η ίδια τα άλλα τέσσερα παιδιά της τα γέννησε στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και υπήρχε ιστορικό σύφιλης.

Στο πανεπιστημιακό δεν είπε τίποτα απολύτως για την κατάστασή της, ενώ εξαιτίας του κατ επείγοντος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δεν τις έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις” αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος. Και προσθέτει: “Το παιδί γεννήθηκε με πρόβλημα, οδηγήθηκε στη μονάδα νεογνών ενώ στις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε πως πάσχει από συγγενή σύφιλη. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει και η μητέρα με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στο προσωπικό αυτές τις ημέρες που έγινε γνωστό”.

Σχετικά με το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι συγκεκριμένος: “Η σύφιλη δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, υπάρχει όμως αναστάτωση. Γιατροί και προσωπικό κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα. Το περιστατικό επειδή υπάρχει επαγγελματισμός αντιμετωπίστηκε ως μολυσματικό γι’ αυτό και μετά τον τοκετό έγινε η απαραίτητη απολύμανση στην αίθουσα τοκετού. Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments