Πολιτική

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σίγουρη η εκλογή της μετά το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 22 Ιανουαρίου η ψηφοφορία

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σίγουρη η εκλογή της μετά το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 22 Ιανουαρίου η ψηφοφορία
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η πρόεδρος του ΣτΕ έχει σίγουρη την εκλογή της σαν Πρόεδρος της Δημοκρατία μετά και το "ναι" από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόταση του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, υπήρχε θετικό κλίμα για την εκλογή της. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βγάλει κάποια ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει τη θέση του για το αν θα στηρίξει την Σακελλαροπούλου.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει δημόσια για το θέμα. Τελικά ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.” Θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές.

Και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη – όπως το Σύνταγμα ορίζει- να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόταση η οποία τότε καταψηφίστηκε από τον κο Μητσοτάκη και τους βουλευτές του” ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Από τη στιγμή που η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει την απόλυτη στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων, τότε η εκλογή της είναι σίγουρη.  Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. Θυμίζουμε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου θα γίνει η πρώτη γυναίκα που γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το ΚΙΝΑΛ έχει εκφραστεί θετικά την υποψηφιότητα της προέδρου του ΣτΕ και όπως όλα δείχνουν θα τη στηρίξει. Το ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσει “παρών”, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα κρατήσουν “Ελληνική Λύση” και ΜέΡΑ 25.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments