Πολιτική

ΜέΡΑ 25: Προτείνει την Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΜέΡΑ 25: Προτείνει την Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΜέΡΑ 25: Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έκανε την έκπληξη προτείνοντας τη Μάγδα Φύσσα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΜέΡΑ 25: Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόταση του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όλα τα κόμματα πήραν θέση. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ. Αυτό σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη την εκλογή της και αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα πάρει αυτή τη θέση.

Το ΜέΡΑ 25 είχε ενημερώσει ότι θα κάνει γνωστή την πρόθεση του εντός της Πέμπτης [16/1]. Τελικά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ενημέρωσε ότι όχι μόνο δεν θα στηρίξει την επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά αντιπροτείνει τη Μάγδα Φύσσα για τη θέση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:

Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού. Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης. Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments