Ελλάδα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Έκλεισε το προφίλ της στο Facebook

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Έκλεισε το προφίλ της στο Facebook
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Σε μια κίνηση που περίμεναν αρκετοί προχώρησε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Έκλεισε τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η επόμενη Πρέοδρος της Δημοκρατίας, όπως φαίνεται από τις ψήφους που αναμένεται να συγκεντρώσει, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μάλιστα  αποχαιρέτησε τους διαδικτυακούς της φίλους με το εξής μήνυμα: «Ευχαριστώ θερμά για τα καλά λόγια. Για λόγους αυτονόητους πρέπει να σας αφήσω».

 Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά δραστήρια στα social media. Χαρακτηριστικά στις 20 Οκτωβρίου του 2018, όταν η αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια φωτογραφία της με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, στα επαγγελματικά βήματα του οποίου βάδισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία

«Χαίρομαι που η επιλογή που έκανα φαίνεται να συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση. Η κα Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ανέφερε πως πρόκειται για υποψηφιότητα που συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία, συμβολικά πολύ χρήσιμη και ότι πίσω από το σύμβολο της πρώτης γυναίκας Προέδρου κρύβεται ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες.

«Πρόσωπο μη κομματικό που αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόσωπο μη πολιτικό. Έχει χειριστεί σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Έχει άποψη πολύ ισχυρή για τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα όχι απλά με επάρκεια αλλά συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας θαυμάσιος, ζεστός, κανονικός άνθρωπος», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν διέσυρε κανένα θεσμό και ότι ανακοίνωσε την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας νωρίτερα από ότι είχε υποχρέωση να το κάνει.

«Η κ. Σακελλαροπούλου θα είναι εξαιρετική Πρόεδρος και θα ταυτίσει τη θητεία της με νέο, μεγάλο άλμα της χώρας στο μέλλον»

«Δεν μπήκα στην ονοματολογία. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ διέσυρα τον θεσμό. Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε 718 λέξεις για να πει ένα απλό ναι», συμπλήρωσε ενώ μίλησε και για τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Ήταν καλός Πρόεδρος και σέβομαι και τιμώ την προσφορά του. Εξήγησα τους λόγους της επιλογής μου και είμαι υπερήφανος για την επιλογή που έκανα. Ένας πρόσθετος λόγος μετά την εκδήλωση των προθέσεων των κομμάτων είναι ότι την κα Σακελλαροπουλου την ψηφίζει και το ΚΙΝΑΛ και άρα δημιουργούμε μεγαλύτερη συναίνεση», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τη στάση του στην προεδρική εκλογή το 2015. «Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου με τα τότε δεδομένα. Το 2020 δεν είναι το 2015, ούτε βρίσκομαι στην ίδια θέση, ούτε η ΝΔ του 2020 είναι ίδια με τη ΝΔ του 2015. Σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο, ήταν ένας καλός Πρόεδρος αλλά είμαι σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή», τόνισε ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι η κοινωνία μας ακόμα βρίθει διακρίσεων εις βάρος των γυναικών ότι και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση έχει μια ιδιαίτερα συμβολική αξία ότι η πρώτη πολίτης θα είναι γυναίκα. «Θα είναι εξαιρετική Πρόεδρος και θα ταυτίσει τη θητεία της με νέο, μεγάλο άλμα της χώρας στο μέλλον», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments