Video

Λευτέρης Λαζάρου: Μπήκα παράνομα στην Ιταλία και με απέλασαν τρεις φορές

Λευτέρης Λαζάρου: Μπήκα παράνομα στην Ιταλία και με απέλασαν τρεις φορές
Λευτέρης Λαζάρου: "Τότε έψαχνα να κάνω κάτι παραπάνω για εμένα, δεν υπήρχε η Ευρώπη του σήμερα".

Λευτέρης Λαζάρου: Ο γνωστό σεφ μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα και μίλησε για όλα. “Είμαι γέννημα θρέμμα, τρεις γενιές Πειραιώτης. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι μου, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από τη θάλασσα.Όταν ο πατέρας μου δεν ταξίδευε λόγω του χειμώνα έκανε το φαγητό της ταβέρνας, τον μεζέ δηλαδή για τα φιλαράκια του. Αυτή η διαδικασία που οι φίλοι του απολαμβάνανε το φαγητό του, το τσούγκρισμα του ποτηριού, το «Γειά σου Γιώργο», το « τι ωραίο μας έφτιαξες και σήμερα» αυτή η διαδικασία μου άρεσε, τόνισε ο σεφ.

Η προσπάθεια να κάνει καριέρα στην Ιταλία

«Τότε έψαχνα να κάνω κάτι παραπάνω για εμένα, δεν υπήρχε η Ευρώπη του σήμερα. Είμασταν παράνομοι δεν ήταν κάτι εύκολο. Κινδύνευα να με πιάσουν να με διώξουν να με στείλουν πίσω, κάτι που έγινε πολλές φορές, έγινε δυο τρεις φορές . Με πιάσανε δεν ήταν δύσκολο να με πιάσουν, υπήρχε απέλαση. Μετά από λίγο καιρό ξαναγύριζα…. Στην αρχή με έβαλαν στην λάντζα πιάτα έπλενα και ποτήρια και σιγά σιγά με τον χαρακτήρα μου έπεισα κάποιους ανθρώπους να με δοκιμάσουνε και να με αφήσουνε να τους κάνω κάτι να γευτούν»

Ποιος είναι ο Λευτέρης Λαζάρου

Γεννημένος στον Πειραιά το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα, δεν σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει στη ζωή του διαφορετική πορεία. Σε ηλικία 13 ετών ζήτησε από τον πατέρα του στις διακοπές του σχολείου, να πάει μαζί του. Από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει από τη μνήμη του το πανηγύρι της κουζίνας. Κοντά στον πατέρα του έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών.

Από τα 18 του και μέχρι τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στη κουζίνα. Το 1974 βρίσκεται στην Τυνησία και στο Μαρόκο δουλεύοντας τις εθνικές τους κουζίνες. Επιστρέφει ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα και φεύγει σαν πρώτος μάγειρας στα κρουαζιερόπλοια. Το 1987 αποφασίζει να φτιάξει μια κουζίνα που δεν θα κουνά. Έτσι γεννιέται το Βαρούλκο, που παρότι δεν κουνάει, ακολουθεί πιστά τις θαλασσινές μνήμες στην δημιουργική μαγειρική.

 Ο Λεύτερης Λαζάρου έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική κουζίνα και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική. Το 2000 προσεκλήθη από το “Αθήνα 2004″ και εκπροσώπησε την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ.

Από το Φεβρουάριο του 2002 το Βαρούλκο έχει ένα αστέρι Michelin. Το «Βαρούλκο», που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 17 χρόνια, κατέχει από τον Φεβρουάριο του 2002 διάκριση ενός αστεριού Michelin για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα η οποία βασίζεται κυρίως σε προϊόντα που προσφέρει η θάλασσα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments