Πολιτική

Φώφη Γεννηματά για επιστολή Πομπέο: “Aπουσιάζουν εντελώς αναφορές για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας”

Φώφη Γεννηματά για επιστολή Πομπέο: “Aπουσιάζουν εντελώς αναφορές για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας”
Φώφη Γεννηματά για την επιστολή Πομπέο: Σπουδή να παρουσιάσει ως επιτυχία την επιστολή του Μάικ Πομπέο, που επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς του Κινήματος Αλλαγής, καταλογίζει στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά για την επιστολή Πομπέο: Σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι επιχειρεί «να παρουσιάσει μια τυπική, διπλωματική, ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για την αμυντική συμφωνία ως απόδειξη της επιτυχίας του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «είναι προφανές από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, ότι τα ευχολόγια και οι συστάσεις περισσεύουν, ενώ απουσιάζουν εντελώς συγκεκριμένες αναφορές για τις πρόσφατες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας. Ουσιαστικά εξισώνεται ο θύτης με το θύμα».

Προσθέτει ότι εμπεριέχονται «νουθεσίες του τύπου “βρείτε τα” έχουμε χορτάσει». Η κ. Γεννηματά τονίζει παράλληλα ότι «από τους συμμάχους απαιτούμε επιτέλους καθαρή θέση και έμπρακτη στήριξη. Και αυτή δεν επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως προβλέψιμα δεδομένη».

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, με επιστολή τους οι Ηνωμένες Πολιτείες φανερώνουν με τον πιο πειστικό τρόπο τη στήριξη τους στην Ελλάδα όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Την είδηση ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως ο ομόλογός του στις ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο απέστειλε επιστολή με την οποία ξεκαθαρίζει πως η Αμερική εκφράζει την προσήλωσή της στην διατήρηση της ασφάλειας και ευημερίας της χώρας μας. Ο Νίκος Δένδιας αναφέροντας την επιστολή στα μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ συνεχάρη τις ΗΠΑ για τη στήριξη που φανερώνουν στην πλευρά της Ελλάδας, κάτι που όπως αφήνεται να εννοηθεί επετεύχθη μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

“Η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας αλλά υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι σχέσεις με ΗΠΑ είναι μια από τις ακρογωνιαίες λίθους. Στο πλαίσιο της σημερινής μας συζήτησης που καταγράφεται να σας πω ότι η συμφωνία αυτή και η υπερψήφισή της είναι απολύτως απαραίτητη για το δικό μας αμυντικό σχεδιασμό και την εξωτερική πολιτική” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments