Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 12,5% η διαφορά του ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 12,5% η διαφορά του ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Pulse: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων του Ελληνικού λαού έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά μεγάλο είναι το πρωβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Αυτή δείχνει ότι η διαφορά διαμορφώνεται στο 12,5% με την ΝΔ να συγκεντρώνει 38% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την εκλογή της Αικατερίκης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, η πλειοψηφία των πολιτών την βλέπει με καλό “μάτι”. Για το μεταναστευτικό η Pulse καταγράφει πως το 49% θεωρεί ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 39% το αντίθετο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ 47 μονάδες. Συγκεκριμένα το 66% δηλώνει ότι ανεξάρτητα από το τι θα ψήφιζε η ΝΔ πιστεύει ότι θα βγει πρώτο κόμμα σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Το ίδιο δηλώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 18 μονάδες διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 25% των πολιτών.

Ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά

Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας δηλώνουν οι Έλληνες. Την ίδια ώρα αξιολογούν πολύ θετικά την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ρόλο της Γαλλίας. Ωστόσο, βλέπουν αρνητικά την επιρροή της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου. Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments