Ελλάδα

Αποκλειστικό: Παράνομα ταξί στην Αθήνα

Αποκλειστικό: Παράνομα ταξί στην Αθήνα
Έχουν κατακλύσει την Αθήνα παράνομα ταξί που εξυπηρετούν κυρίως Σύριους και Άραβες πελάτες, αλλά και πολλούς πρόσφυγες.

Μέσω αγγελιών στα social media, αλλά και από στόμα σε στόμα, επιτήδειοι αλλοδαποί, έχουν ξεκινήσει φάμπρικα παράνομων ταξί, μεταφέροντας καθημερινά Σύριους, Άραβες, πρόσφυγες και μετανάστες από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και σε λιμάνια και σταθμούς. Οι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει έναν μικρό στόλο οχημάτων από βανάκια μέχρι επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία λειτουργούν ως “ταξί”.

Οι αλλοδαποί φερόμενοι ως ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων προσφέρουν καλές τιμές, ειδικές προσφορές σε ενδιαφερόμενους με κοινή καταγωγή όπως σημειώνουν στις αγγελίες τους αρκεί οι πελάτες τους να είναι εχέμυθοι. Ειδικότερα, το κόστος για μια διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μπορεί να κυμανθεί από 24,90 μέχρι 33 ευρώ.

Χαρακτηριστικά, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου “ταξί” χρέωνε 24,90 ευρώ για την διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης άλλου οχήματος μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την προσφορά των 30 ευρώ για μια διαδρομή απο τα Καλύβια μέχρι το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η προσφορά του έγινε ανάρπαστη και μέσα σε λίγες ώρες είχε εξαντληθεί.

Άλλος προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα της παράνομης αγοράς “μεταφορικού έργου” δεν διστάζει να φωτογραφίσει το όχημα του δίπλα σε πιάτσα νόμιμων ταξί. Τονίζει μάλιστα ότι προσφέρει διαδρομές από το κέντρο της Αθήνας, από και προς κέντρα και δομές φιλοξενίας μεταναστών αλλά από και μέχρι το αεροδρόμιο σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τα νόμιμα κόμιστρα των αληθινών ταξί τα οποία λειτουργούν με όλες τις σχετικές άδειες και τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Οι αγγελίες αυτές δημοσιεύονται σε κοινωνικά δίκτυα, αποσύρονται ελάχιστη ώρα μετά, με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση σε ιδιωτική επικοινωνία και φυσικά υπό εχεμύθεια, κυρίως μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, στις εικόνες των αγγελιών αλλοιώνουν τις πινακίδες των οχημάτων, ενώ αλλάζουν συχνά και την εξωτερική τους εμφάνιση βάφοντάς τα με διαφορετικό χρώμα κάθε φορά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pagenews.gr, από το οπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί, προκύπτει ένα τουλάχιστον γκαράζ στην περιοχή του Αλίμου, όπου εκεί ο ιδιοκτήτης παράνομου ταξί αλλάζει το χρώμα του οχήματος και το ξαναβγάζει στην κυκλοφορία. Δεν αποκλείεται μέσα σε αυτά τα οχήματα, να πραγματοποιούνται και άλλου είδους παράνομες δοσοληψίες μεταξύ των αλλοδαπών ιδιοκτήτων και πελατών, όπως για παράδειγμα η διακίνηση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, αγγελίες αυτού του είδους έχουν εντοπισθεί και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments