Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός του θρύλου του NBA

Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός του θρύλου του NBA
Κόμπι Μπράιαντ: Σύμφωνα με τις αρχές το έργο της αναγνώρισης των σορών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Κόμπι Μπράιαντ: Ταυτοποιήθηκαν όλες οι σοροί των ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο Sikorsky S-76B του θρύλου του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, το οποίο συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 στην περιοχή Καλαμπάσας του Λος Άντζελες. Οι έρευνες στην περιοχή της τραγωδίας σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζονται.

Το υπερπολυτελές ελικόπτερο του «Black Mamba» είχε πάρει ειδική άδεια για να πετάξει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Σύμφωνα και με το ηχητικό ντοκουμέντο πριν την πτώση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο πιλότος του ελικοπτέρου πετούσε στα τυφλά λόγω της πυκνής ομίχλης. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα προειδοποίησης εδάφους.

Ο πύργος ελέγχου είχε προειδοποιήσει τον πιλότο ότι πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατά την τελευταία επικοινωνία που είχαν ζητώντας οδηγίες. Το ελικόπτερο προσέκρουσε στον λόφο με σφοδρότητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ισχυρή έκρηξη εκτοξεύοντας κομμάτια δεκάδες μέτρα μακριά. Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιανουαρίου τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν όλες τις σορούς από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών. Σύμφωνα με τις αρχές το έργο της αναγνώρισης των σορών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πτώμα του Κόμπι Μπράιαντ ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως επίσης κι εκείνα του πιλότου Αρά Ζομπαγιάν και του 56χρονου προπονητή μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι.

Κόμπι Μπράιαντ: Περίπου 2 εκατομμύρια υπογραφές έχει συγκεντρώσει η αίτηση για την αντικατάσταση του λογότυπου του ΝΒΑ με τη μορφή του «Black Mamba»

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την ηλεκτρονική αίτηση για να αντικατασταθεί το υπάρχον λογότυπο του ΝΒΑ, με τη μορφή του Κόμπι Μπράιαντ, που «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή (26/1), μετά τη συντριβή του προσωπικού του ελικοπτέρου στην πόλη Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Από το τραγικό δυστύχημα απεβίωσαν -εκτός του Μπράιαντ- άλλοι οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών και η 13χρονη κόρη του «Black Mamba», Τζιάνα.

Η Change.org ανέφερε ότι η αίτηση, την οποία έχουν υπογράψει προσωπικότητες όπως οι Σνουπ Ντογκ, Τζάστιν Μπίμπερ και Άσερ, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον ιστότοπό της και η πρώτη του 2020 που συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο υπογραφές παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments