Διεθνή

Μαδρίτη Boeing 767: Τέλος στο θρίλερ των επιβατών της Air Canada – Επιτυχημένη η αναγκαστική προσγείωση

Μαδρίτη Boeing 767: Τέλος στο θρίλερ των επιβατών της Air Canada – Επιτυχημένη η αναγκαστική προσγείωση
Μαδρίτη Boeing 767: Ένα σκέλος από το σύστημα προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν από του κινητήρες. Το αεροσκάφος έκανε επί δύο ώρες βόλτες πάνω από την ισπανική πρωτεύουσα, για να κάψει όσο το δυνατόν περισσότερα καύσιμα.

Μαδρίτη Boeing 767: Το απόλυτο θρίλερ έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της Air Canada από τη Μαδρίτη στο Τορόντο. Το αεροπλάνο λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα. Ένα σκέλος από το σύστημα προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν κινητήρα. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους αποκολλήθηκε και προκάλεσε ζημιά σε έναν από τους κινητήρες του.

Για περισσότερες από δύο ώρες το αεροπλάνο της Air Canada έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, προκειμένου να κάψει τα καύσιμά του και να επιχειρήσει να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Τελικά η προσγείωση έγινε με ασφάλεια, αν και στο αεροδρόμιο είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με την πυροσβεστική να είναι κοντά στον διάδρομο προσγείωσης για κάθε ενδεχόμενο.

Δείτε βίντεο από την προσγείωση του αεροπλάνου της Air Canada

 

Το μήνυμα του πιλότου στους επιβάτες

Στο μεταξύ όλοι αναφέρονται με τα θετικότερα σχόλια τόσο για τους χειρισμούς του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους όσο και για αυτούς του πληρώματος καμπίνας, χειρισμοι που βοήθησαν τους 130 επιβάτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Μάλιστα λίγο πριν τελική προσέγγιση προς το αεροδρόμιο της Μαδρίτης ο πιλότος απευθύνθηκε στους επιβατές και τους είπε:

«Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Μπαράχας και πρόκειται να φτάσουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε, γιατί όπως γνωρίζετε έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με μία… από τις ρόδες του αεροσκάφους κατά την απογείωση. Λοιπόν, καθώς έχουμε αρκετό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα, πρέπει να απαλλαγούμε από λίγα καύσιμα πριν να μπορέσουμε να προσγειωθούμε. Και θα προσγειωθούμε σε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση θα σας πληροφορήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και την υπομονή σας και σας ζητούμε να κάνετε πολλή ησυχία και πολλή υπομονή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments