Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θερμομέτρηση επιβατών από την Κίνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θερμομέτρηση επιβατών από την Κίνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εφαρμόζονται ήδη τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του ιού στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ξεκίνησαν σήμερα οι ειδικοί έλεγχοι με θερμόμετρο υπερύθρων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να διαπιστωθεί εάν οι επιβάτες έχουν πυρετό, που είναι ένα από τα βασικά πρώτα συμπτώματα που εκδηλώνουν όσοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες ελέγχονται για ύποπτο ή πιθανό κρούσμα του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV, με θερμομέτρηση. Η εντολή του υπουργείου Υγείας είναι να ελέγχονται όλοι οι επιβάτες αλλά και τα πληρώματα των αεροσκαφών, σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Η θερμομέτρηση γίνεται μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Σημειώνεται, πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα. Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν: Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρωντων επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων, ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Μέχρι στιγμής το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ανέρχεται σε 490 ενώ τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα είναι στην ηπειρωτική Κίνα 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 24.324.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments