Ελλάδα

Μόρια επεισόδια: Μεγάλη ένταση μετά τα μεσάνυχτα – Επιμένει ο περιφερειάρχης για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μόρια επεισόδια: Μεγάλη ένταση μετά τα μεσάνυχτα – Επιμένει ο περιφερειάρχης για κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μόρια επεισόδια: Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές ΜΚΟ που δρουν ενισχυτικά στις μεταναστευτικές ροές.

Μόρια επεισόδια: Σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης υφίστανται οι 22.000 μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στη Μόρια. Οι συνθήκες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον ευρωπαίκό πολιτισμό είπε ο περιφερειάρχης ο οποίος απέρριψε κάθε αιτίαση, και συγκεκριμένα του αντιτπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού, περί υποκίνησης επεισοδίων μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί: «Δεν υπάρχει κανέναν τέτοιο στοιχείο» τόνισε. Επέμεινε ωστόσο στην έκκλησή του να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που απέρριψε χθες η κυβέρνηση. «Με την έκτακτη ανάγκη εννοούμε μέτρα αποσυμφόρησης, διακοπή εισόδου και ενισχύσεις με γιατρούς για περίθαλψη των εγκλωβισμένων» είπε ο περιφερειάρχης.

Κωνσταντίνος Μουτζούρης για τις ΜΚΟ

Κωνσταντίνος Μουτζούρης για τις ΜΚΟ

Gepostet von Flash.gr am Dienstag, 4. Februar 2020

Ένταση μετά τα μεσάνυχτα

Αργά το βράδυ της Τρίτης προκλήθηκε ένταση, όταν αλληλέγγυοι των προσφύγων συγκεντρώθηκαν στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης με σκοπό να κάνουν πορεία προς τη Μόρια. Σύμφωνα με το lesvosnews, η συγκέντρωση ήταν η απάντηση για όλα όσα έγιναν το απόγευμα στη Μόρια όπου ομάδες ατόμων με την ανοχή της Αστυνομίας έκαναν έλεγχο στις εισόδους του χωριού απαγορεύοντας τη  διέλευση των προσφύγων. Στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν περίπου 120 άτομα και ξεκίνησαν προς την Μόρια, ωστόσο στην περιοχή του Καρά Τεπέ οι αστυνομικές δυνάμεις έχοντας κλείσει το δρόμο απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας. 

Εν τέλει η πορεία άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Μυτιλήνης. Υπήρξε μεγάλη ένταση για αρκετή ώρα στην πόλη της Μυτιλήνης όταν ομάδες ατόμων ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους αλληλέγγυους των προσφύγων. Πετροπόλεμος και κυνηγητό ήταν η κατάληξη στους δρόμους γύρω από την Ερμού την ώρα που ομάδες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στέλιος Πέτσας: «Όχι τώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που είδαμε την κατάσταση αυτή να ξεφεύγει χθες, είχαμε την ανάλογη αντίδραση. Στείλαμε ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας για να ελέγξει την κατάσταση. Ανταποκρίθηκαμε στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη για να του εξηγήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Μίλησε με τον κ. Μηταράκη και με εμένα, επομένως έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή ότι όταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, ανταποκρινόμαστε αμέσως. Θα παραμείνουν οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ταυτόχρονα διατάζουμε τον έλεγχο των υποκινητών αυτών των επεισοδίων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα συμφωνήσει με το αίτημα του Περιφερειράρχη Βορείου Αιγαίου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή όχι, δεν εξετάζεται αυτό το ζήτημα. Θα επαναθεωρήσουμε τη θέση μας εάν υπάρξουν κάποια νεώτερα στοιχεία που να το επιβάλλουν αυτό. Αυτό που κάναμε είναι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή και να ελεγχθεί η κατάσταση. Αλλά για να ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση πρέπει να εφαρμοστεί όλο το σχέδιο όπως το έχουμε αναπτύξει. Μέσα στο οποίο σχέδιο, είναι η κατασκευή των κλειστών δομών, προκειμένου να κλείσουν οι άναρχες, ανοιχτές δομές, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα στη Μόρια, για να μην βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments