Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος Τουρκία: “Η κυβέρνηση αφήνει αναπάντητες τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ερντογάν για τα Ίμια”

Ανδρέας Λοβέρδος Τουρκία: “Η κυβέρνηση αφήνει αναπάντητες τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ερντογάν για τα Ίμια”
Ανδρέας Λοβέρδος Τουρκία: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος θα πρέπει να απαντήσει επίσημα στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο των Ιμίων.

Ανδρέας Λοβέρδος Τουρκία: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κακώς σιωπά στα περί Ιμίων που ξεστόμισε ο Ερντογάν», τονίζει σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Μεταξύ άλλων καυτηριάζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις λεγοντας ότι προκαλεί ανησυχία.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κακώς σιωπά στα περί Ιμίων που ξεστόμισε ο Ερντογάν. Μπορεί να έπρεπε να σταματήσουν οι γελοιότητες Καμμένου, αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει πως η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει πως δεν βλέπει την Τουρκική επιθετικότητα. Τούρκικο πλοίο σεργιανίζει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και η Κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει αναπάντητες τις περί Ιμίων απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν. Αυτή η στάση προκαλεί ανησυχίες για τη στάση μας στις συναντήσεις με την Τούρκικη πλευρά για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο των Ιμίων

«Φέτος δεν υπήρξε η κρίση του “Kardak” (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια). Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: »Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας. Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στο Kardak, όσο και στα άλλα νησιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments