Διεθνή

Σερβία – Ουγγαρία μετανάστες: Απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς από σερβικές αρχές

Σερβία – Ουγγαρία μετανάστες: Απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς από σερβικές αρχές
Σερβία - Ουγγαρία μετανάστες: 300 με 400 πρόσφυγες, πέρασαν ομαδικά τα σερβικά σύνορα προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ουγγαρία, με τους Ούγγρους συνοριοφύλακες να αντιδρούν άμεσα κλείνοντας τα σύνορα.

Σερβία – Ουγγαρία μετανάστες: Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν αποκλείσει από τις 6 Φεβρουαρίου τ τη συνοριακή διάβαση «Kelebia», στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας, απομακρύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου από την σερβική αστυνομία και ύστερα οδηγήθηκαν σε καταυλισμούς. Ειδικότερα, το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου 300 με 400 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, πέρασαν ομαδικά τα σερβικά σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ουγγαρία.

Έπειτα από την εισβολή αυτοί οι Ούγγροι συνοριοφύλακες αντέδρασαν άμεσα, έκλεισαν τα σύνορα τοποθετώντας οδοφράγματα ενώ αστυνομικοί των μονάδων καταστολής απώθησαν τους πρόσφυγες προς την ουδέτερη ζώνη. Εκεί παρέμειναν έως τις δύο η ώρα τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τη σερβική αστυνομία.  Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

 

Ο Αλεξάνταρ Βούλιν σε δήλωση του ανακοίνωσε ότι “η Σερβία δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές από την πλευρά των μεταναστών που δυσχεραίνουν τις σχέσεις με τους γείτονες ούτε θα ανεχθεί να εκτίθενται σε συνθήκες παγωνιάς μικρά παιδιά”. Ωστόσο το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών  και  οι ουγγρικές αρχές  άνοιξαν την συνοριακή διάβαση «Kelebia» και όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Πρέσεβο, στη νότια Σερβία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments