Οικονομία

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης”: Σε λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης”: Σε λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός
Αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης": Η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece. 

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης”: Ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης” ξεκίνησε τη λειτουργία του από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις νέες εγκαταστάσεις έκτασης 7.185 τ.μ. Ειδικότερα, ο νεόκτιστος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης “Οδυσσέας Ελύτης” τέθηκε λειτουργία και υποδέχθηκε στις 08:10 το πρωί της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου τους πρώτους επιβάτες με πτήση από τηνΑθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece. Η επένδυση ύψους 20 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέου μοντέρνου και φιλικού προς τον χρήστη αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., 30% αύξηση των σημείων check-in (σε σχέση με τον παλαιό αεροσταθμό) και εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών.

Επιπλέον έχει ανανεωθεί πλήρως και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών, ενώ κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός. Παράλληλα οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν πλέον σύγχρονα εμπορικά καταστήματα καθώς και καταστήματα εστίασης που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη. Τέλος προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο από και προς το πάρκινγκ μακράς διάρκειας (το οποίο βρίσκεται κοντά στον παλαιό αεροσταθμό) ενώ παρέχεται και πάρκινγκ μικρής διάρκειας πλησίον του νέου αεροσταθμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments