Οικονομία

«Ναι » στην παραχώρηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου

«Ναι » στην παραχώρηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι μέσα  στο α' εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση και την παραχώρηση των λιμανιών.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι μέσα  στο α' εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση και την παραχώρηση των λιμανιών.

Το 2020 φαίνεται να είναι  κομβική χρονιά για 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι μέσα  στο α’ εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της ειδικής Κομματικής Οργάνωσης  της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα παραχώρησης και αξιοποίησης των λιμανιών.

Στην ομιλία του επισήμανε τα εξής: «Μέσα στο 2020 θα αρχίσουμε τους διεθνείς διαγωνισμούς για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Έχουμε δώσει πολιτική κατεύθυνση στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων ώστε να είμαστε ώριμοι μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020 να προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η διαφορά μας σε σχέση με την προηγούμενη διακυβέρνηση είναι ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο παραχώρησης ολικής, μερικής, πώληση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου μετοχών»  και συνέχισε:

«Μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε με Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο. Τον Βόλο θα τον βάλουμε αν προλάβουμε μέσα στο 2020. Για όλα τα λιμάνια μας υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, γιατί βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο, γεωστρατηγικό, εμπορικό και ενεργειακό πεδίο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του κάθε λιμανιού ξεχωριστά».

Ο ΥΝΑ τόνισε  ότι η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή του τρόπου λιμενικής διακυβέρνησης.

«Πήγε να δημιουργηθεί παρεξήγηση με τους δημάρχους για τα Λιμενικά Ταμεία. Όλοι συμφωνούμε ότι τα Λιμενικά Ταμεία δεν λειτουργούν ή δεν αξιοποιούνται οι λιμενικές υποδομές της χώρας όπως θα έπρεπε. Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα λιμάνι Ούτε καράβια έχει το Ναυτιλίας ούτε επιθυμούμε να πάρουμε εξουσία από τους Δήμους. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους Δήμους να αξιοποιήσουν με καλύτερο τρόπο τις λιμενικές τους υποδομές, άρα το Ναυτιλίας πρέπει να έχει τον στρατηγικό ρόλο για τις λιμενικές υποδομές για τις οποίες δεν υπάρχει η ανάπτυξη η οποία θα έπρεπε.

»Τα έσοδα από τα Λιμενικά Ταμεία πρέπει να είναι ανταποδοτικά. Και φέρνω ως παράδειγμα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ό,τι εισπράττεις πρέπει να το επενδύεις. Δεν υπάρχει καμία επένδυση ή υπάρχουν αλλά θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα,. Γιατί μιλάμε για τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας μας. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments