Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Γι’ αυτό επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Γι’ αυτό επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Πολλαπλά ατελής ήταν ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες και γι' αυτό επαναπροκηρύχθηκε", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την "αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας".

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: «Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Εξηγώντας την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση». Όπως είπε, δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, εφορία) που θα φέρει εξοικονόμηση 05% – 0,7% στο ΑΕΠ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η κάρτα θα είναι ακριβότερη, είναι ψέμα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Δέκα ευρώ ήταν το κόστος για τον πολίτη, δέκα θα είναι και τώρα».

«Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και 30 εκατομμύρια για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, άρα το τελικό ποσό είναι το ίδιο», επισήμανε.

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Η έγχρωμη φωτογραφία θα επιφέρει μεγαλύτερο κόστος. Όμως και στον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρχε πρόβλεψη για έγχρωμη φωτογραφία μετά από πέντε χρόνια. Τώρα την προβλέπει από την αρχή. Οι υποψήφιοι θα είναι λιγότεροι λόγω της έγχρωμης. Η αλήθεια είναι ότι κλήθηκαν 25 εταιρίες στον πρώτο διαγωνισμό και 25, οι ίδιες, είναι και στο δεύτερο διαγωνισμό. Γνωμοδότησε το ΣτΕ αρνητικά για την ψηφιακή διακυβέρνηση. Όμως η κυβέρνηση συμμορφώθηκε και ψήφισε σχετικό νόμο. Είναι πιο αδύναμη από άποψη ασφαλείας η έγχρωμη φωτογραφία. Αυτό δεν ισχύει».

Όσο για το εάν θα είναι έτοιμη η Ελλάδα λόγω επαναπροκήρυξης διαγωνισμού, να εκδώσει τις ταυτότητες έγκαιρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι ο κανονισμός της ενίσχυσης ασφάλειας ταυτοτήτων ορίζει ότι η εφαρμογή ξεκινά 2/8/2021, και ότι θα τελειώσει 3/8/2026. «Όσοι δεν βιάστηκαν τότε υπέρ του πολίτη, βιάζονται τώρα με έωλες κατηγορίες», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Για το κεντρικό θέμα της επερώτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «η ασφάλεια αποτελεί πυλώνα δικαίου για την κυβέρνηση, οδηγεί την Αστυνομία στην αποστολή της και δεν ανέχεται τις υπερβάσεις της».

Αναφερόμενος μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σημείωσε ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης στην ασφάλεια. Όσο για τα περιστατικά βίας που ονοματίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτησή τους, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι, «πλέον δεν έχουμε φέικ νιους αλλά φέικ στόρις, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι». Από τα έντεκα περιστατικά που αναφέρονται μόνο σε δύο έχουμε περιστατικά υπέρβασης και αυτά ελέγχονται είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «εάν κάποιοι (αστυνομικοί) δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το στόμα ή τα χέρια τους τότε θα πάνε σε άλλες υπηρεσίες. Δεν ψάχνουμε για παλικαράδες στην ΕΛΑΣ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments