Διεθνή

Σοβαρό πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου από τον κορονοϊό

Σοβαρό πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου από τον κορονοϊό
Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό έχουν αντίκτυπο και στη αυτοκινηβιομηχανία της Κίνας με τις εταιρίες κολοσσούς να αναστέλλουν μία προς μία λόγω των χιλιάδων θανατηφόρων κρουσμάτων.

Με την επέλαση του φονικού κορονοϊού να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ολόκληρες πόλεις να παραμένουν αποκλεισμένες, η καθημερινότητα στην Κίνα δεν θυμίζει σε τίποτα την προ επιδημίας εποχή. Η χώρα έχει βυθιστεί στον φόβο και την αβεβαιότητα με όλο και περισσότερες πόλεις και επιχειρήσεις να ερημώνουν λόγω της τάχιστης μετάδοσης του ιού. Αποτέλεσμα της φονικής επιδημίας η κατάρρευση της κινέζικης οικονομίας, καθώς όλο και περισσότερα εργοστάσια όλων των κλάδων υπολειτουργούν ή κλείνουν αναστέλλοντας τη λειτουργία τους μέχρι νεοτέρας.

Μεγάλο πλήγμα παρατηρείται και στις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τους κολοσσούς να σταματούν τη παραγωγή αυτοκινήτων. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Hyundai έκλεισε το μεγαλύτερο εργοστάσιό της – και παράλληλα το μεγαλύτερο παγκοσμίως από πλευράς παραγωγής – στην Κορέα για 5 ημέρες, εκεί όπου κατασκευάζονται 1.4 εκατομμύρια μοντέλα της Hyundai και Kia κάθε χρόνο. Παράλληλα, η Nissan ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Kyushy της Ιαπωνίας, ενώ και η Renault Samsung θα κλείσει για 4 ημέρες το εργοστάσιό της στη Μπουσάν της Κορέας.

Αντίστοιχες παύσεις παραγωγής αναμένεται να συμβούν και σε εργοστάσια της Fiat-Chrysler μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη, καθώς και σε άλλες εταιρείες παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Κίνα με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των αρχών, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.000, κάτι που έχει οδηγήσει στο σταμάτημα της παραγωγής –μεταξύ άλλων– πολλών εργοστασίων ανταλλακτικών για αυτοκίνητα (π.χ. στην περίπτωση της Hyundai έχουν τελειώσει τα καλώδια για τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων).

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις γραμμές παραγωγής, κάτι που έχει αντίκτυπο παγκοσμίως στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ως αποτέλεσμα το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εισροή αυτοκινήτων των κινέζικων κολοσσών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments