Ελλάδα

Στα δικαστήρια του Πειραιά ο τοξοβόλος του Συντάγματος

Στα δικαστήρια του Πειραιά ο τοξοβόλος του Συντάγματος
O 25χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για υποθέσεις τρομοκρατίας και έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Υπό άκρα μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά ο τοξοβόλος του Συντάγματος, Γιάννης Μιχαηλίδης. Και αν ο 25χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για υποθέσεις τρομοκρατίας και έχει καταδικαστεί για ληστεία, σήμερα πρόκειται να δικαστεί για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μιχαηλίδης κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και σωματική βία (άρθρα 308, 309 και 315 του ποινικού κώδικα). Στο σκαμνί του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσουν ακόμη τρεις άνδρες που έχουν καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και άλλοι δύο αναρχικοί.

pagenews.gr

Προφυλακισμένος στο Μαλανδρίνο

Μετά τη σύλληψή του, ο τοξοβόλος του Συντάγματος προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου. Κρατείται σε ειδικό χώρο, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με άλλους ποινικούς ή κατηγορούμενους για τρομοκρατία. To βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Μαλανδρίνου, στη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, από όπου σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνήθως οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία μεταφέρονται στις φυλακές του Κορυδαλλού και από εκεί στα Δικαστικά Μέγαρα. Η απόφαση να γίνει η μεταγωγή του στην Πέτρου Ράλλη και όχι στον Κορυδαλλό, πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας αλλά και της αλλαγής πολιτικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments