Διεθνή

Ρωσία – Τουρκία: Η Άγκυρα δεν τηρεί τις συμφωνίες για τη Συρία

Ρωσία – Τουρκία: Η Άγκυρα δεν τηρεί τις συμφωνίες για τη Συρία
Ρωσία - Τουρκία: Η Τουρκία παραβιάζει τις συμφωνίες που σύναψε με τη Μόσχα για τη Συρία, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Ρωσία – Τουρκία: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που σύναψε με την Μόσχα για την “εξουδετέρωση” μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις μαχητών στις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που σύναψε με την Άγκυρα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως η Ρωσία θεωρεί ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ είναι απαράδεκτες και αντιβαίνουν στη συμφωνία της Μόσχας με την Άγκυρα.

Νωρίς το πρωί, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε τις δυνάμεις του Άσαντ τονίζοντας πως δεν θα ανεχθεί να χυθεί άλλο αίμα στρατιωτών του στην Ιντλίμπ. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στον Άσαντ. Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι κλείνουν τα μάτια τους και γυρνούν τις πλάτες τους απέναντι σε όσα γίνονται στο Ιντλίμπ. Οι αεροπορικές επιδρομές που χτύπησαν εγκαταστάσεις πολιτών δεν θα μπορούν πια να δράσουν με την ίδια ευκολία.

Ξεκαθαρίζω πως θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, αν προκληθεί από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε ζημιά στους στρατιώτες μας. Σε μια περιοχή που έχει χυθεί αίμα στρατιωτών μας, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο δυνατός κι αν πιστεύει ότι είναι. Έχουμε χάσει 14 στρατιώτες από αυτές τις επιθέσεις και τραυματίστηκαν άλλοι 45 στην Ιντλίμπ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος που στηρίζουν οι Ρώσοι και οι στρατιώτες που στηρίζουν οι Ιρανοί πραγματοποιούν συνεχείς σφαγές εκεί. Θέλω να σημειώσω το γεγονός πως το καθεστώς και οι Ρώσοι στόχευσαν απευθείας σε πολίτες και όχι σε τρομοκράτες. Στόχος τους είναι να καθαρίσουν την περιοχή ολοκληρωτικά. Για κάποιο διάστημα χτυπούσαν απευθείας τους στρατιώτες μας.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε το καθεστώς εκτός του μνημονίου του Σότσι, πέρα από τα παρατηρητήριά μας. Θα το πράξουμε χωρίς δισταγμό και χωρίς περιορισμούς, στη γη και στον αέρα. Έχουμε ενισχύσει τις δυνάμεις μας εκεί και δεν θα ανεχτούμε να χυθεί άλλο αίμα, δεν θα επιτρέψουμε άλλες προκλήσεις. Έχουμε ανθρωπιστικό καθήκον να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της Συρίας, που παλεύουν να επιβιώσουν, ειδικά αυτούς που βρίσκονται στην Ιντλίμπ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments