Πολιτισμός

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Thomas Hengelbrock διευθύνει Beethoven

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Thomas Hengelbrock διευθύνει Beethoven
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο κορυφαίος αρχιμουσικός θα διευθύνει την Ορχήστρα και τη Χορωδία Balthasar Neumann στην «Ποιμενική» Συμφωνία του σε ντο μείζονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Με δύο αριστουργήματα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, την κοσμαγάπητη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ 6 και τη Λειτουργία σε ντο μείζονα, έργο 86 (με ελληνικούς υπέρτιτλους), η οποία σπάνια παρουσιάζεται στα συμφωνικά κέντρα, τιμούν τα 250 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου γερμανού μουσουργού η Ορχήστρα και Χορωδία Μπαλτάζαρ Νόυμαν, που επιστρέφουν για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ. Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο κορυφαίος αρχιμουσικός Thomas Hengelbrock [Τόμας Χένγκελμπροκ], ο οποίος είχε διευθύνει το διάσημο σύνολο και στην περσινή θριαμβευτική του εμφάνιση στο Μέγαρο με το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ.

Η εμφάνιση της Ορχήστρας και Χορωδίας Μπαλτάζαρ Νόυμαν εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Έτος Μπετόβεν και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Καίτης Κυριακοπούλου.

Λίγα λόγια για τον Τόμας Χένγκελμπροκ

Ο Τόμας Χένγκελμπροκ  είναι ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της Χορωδίας και Ορχήστρας Μπαλτάζαρ Νόυμαν και συμπράττων αρχιμουσικός της Ορχήστρας του Παρισιού. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας. Έχει εργαστεί σε θέσεις καλλιτεχνικού και μουσικού διευθυντή καθώς και κύριου αρχιμουσικού σε γερμανικούς και αυστριακούς καλλιτεχνικούς φορείς. Την περίοδο 2017–2018, διηύθυνε τακτικά την Ορχήστρα του Παρισιού, την Κοντσέρτχεμπαου, την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βόρειας Γερμανίας και περιόδευσε με την Χορωδία και Ορχήστρα Μπαλτάζαρ Νόυμαν στην Ευρώπη. Το 2013, με την Ορχήστρα Νόυμαν προκάλεσαν αίσθηση παρουσιάζοντας σειρά συναυλιακών παραστάσεων του Πάρσιφαλ, όπου αναδημιούργησαν τον ηχητικό κόσμο της εποχής του Βάγκνερ.

Ο Τόμας Χένγκελμπροκ συνεργάζεται συχνά με σύγχρονους συνθέτες, γνωστούς ηθοποιούς σε πρότζεκτ που συνδυάζουν τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία, καθώς και με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές. Ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ (ανάμεσά τους και το Μπαϋρώυτ), λυρικά θέατρα και συμφωνικά κέντρα της Ευρώπης διευθύνοντας κορυφαίες ορχήστρες. Έχει επίσης περιοδεύσει στην Ασία. Με την NDR Elbphilharmonie έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση και έχουν ηχογραφήσει cd που έλαβαν εξαιρετικές κριτικές. Καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του έπαιξαν οι Ντοράτι, Λουτοσλάφσκι, Κάγκελ και Αρνονκούρ. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Χ. φον Κάραγιαν».

Ο Thomas Hengelbrock διευθύνει Beethoven, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16 €, 26 €, 34 €, 42 €, 52 €, 60 €. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments