Πολιτική

Νίκος Δένδιας – Σεργκέι Λαβρόφ συνάντηση: Όσα συζήτησαν στο Μόναχο

Νίκος Δένδιας – Σεργκέι Λαβρόφ συνάντηση: Όσα συζήτησαν στο Μόναχο
Νίκος Δένδιας – Σεργκέι Λαβρόφ συνάντηση: Συνάντηση με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.

Νίκος Δένδιας – Σεργκέι Λαβρόφ συνάντηση: Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε συνάντηση ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.  Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί, Ελλάδας και Ρωσίας, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή ασφάλεια. Για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωση εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο. Η συνάντηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς την ίδια στιγμή οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βρίσκονται στο κόκκινο το τελευταίο διάστημα με φόντο τις εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αλεξέι Γέρκοφ, προέβη σε μία πρωτοφανή δήλωση ισχυριζόμενος ότι η όξυνση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Σε δηλώσεις του, τις οποίες μεταδίδει το Sputnik, ο Γέρκοφ σημειώνει ότι το μίσος εναντίον της Ρωσίας (στην Τουρκία) έχει αυξηθεί τώρα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι. Τότε, θυμίζει ο ίδιος, πρώτα είχε καταρριφθεί ένα αεροσκάφος από την Τουρκία και έπειτα δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης. «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Δένδιας στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και τη Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών θα συναντηθεί ακόμη, και με τη συμπρόεδρο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, A. Baerbock και τον αντιπρόεδρο της Kοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, Johann Wadephul.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments