Πολιτική

Συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Επίκεντρο της συζήτησης τα εργασιακά θέματα

Συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Επίκεντρο της συζήτησης τα εργασιακά θέματα
Συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Η διεξαγωγή της συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Σήμερα 14 Φεβρουαρίου αναμένεται ειδική συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στη Βουλή, με αντικείμενο της συζήτησης την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα. Ειδικότερα η διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Ειδικότερα, στις 14 Ιανουαρίου είχε καταθέσει ερώτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα: «Εργασιακά δικαιώματα: Επιστροφή στην κανονικότητα των Μνημονίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την «εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει οδηγήσει ήδη σε αρνητικά ρεκόρ απολύσεων τους τελευταίους μήνες».« Θα προχωρήσετε στην ανεπαρκή, έστω, αύξηση του κατώτατου μισθού,όπως είχατε δεσμευτεί προεκλογικά, στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, δηλαδή κατά 5,6% ή υιοθετείτε τη δήλωση του υπουργού σας κ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, ενσωμάτωσε τις απαιτούμενες αυξήσεις για την επόμενη τετραετία;» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ρωτά αν σκοπεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρατείνει τη διάρκεια του προγράμματος κατά του brain drain, «ώστε να συνεχίσουν οι 5.500 νέοι επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου ή θα οδηγήσετε χιλιάδες εξ αυτών στη μετανάστευση;». Σημειώνεται πως στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ θα περιλαμβάνει έχει πρωτολογίες, δευτερολογίες, τριτολογία πρωθυπουργού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments