Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Οι κινήσεις των Θεσσαλονικιών για την αποφυγή της τιμωρίας

ΠΑΟΚ: Οι κινήσεις των Θεσσαλονικιών για την αποφυγή της τιμωρίας
ΠΑΟΚ: Ό,τι περνά από το χέρι του κάνει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

ΠΑΟΚ: Στο Διοικητικό Εφετείο προσέφυγε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να ζητήσει να ακυρωθεί το πόρισμα της ΕΕΑ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Από έξι μήνες έως και έναν χρόνο μπορεί ωστόσο, να χρειαστούν για την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Με αυτήν την προσφυγή ο “Δικέφαλος του Βορρά” στρέφεται κατά του ελληνικού Δημοσίου στο οποίο υπάγεται η ΕΕΑ.

Συγχρόνως τονίζεται, πως η προσφυγή αυτή πρέπει να γνωστοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία όπου υπάγεται η ΕΕΑ. Αυτό σημαίνει, πως ήταν αδύνατο να εξεταστεί την Παρασκευή το αίτημα της προσωρινής διαταγής. Έτσι, η εξέταση μεταφέρεται για τη Δευτέρα. Μάλιστα, με βάση τα δικόγραφα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πάει στον αθλητικό δικαστή και θα ζητήσει μια μικρή αναβολή, ώσπου να εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα προσωρινής διαταγής.

Αν δοθεί η προσωρινή διαταγή, το θέμα θα συζητηθεί στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα γίνει ύστερα από ένα μήνα.

Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αυτή η ενέργεια το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν γιατί δεν ήθελε να συζητηθεί την ίδια ημέρα το αίτημα της προσωρινής διαταγής. Το ερώτημα βέβαια αναφορικά με την ποινή του παραμένει. Ακόμη είναι άγνωστο για το αν θα υπάρξει ποινή στο φετινό πρωτάθλημα ή στο επόμενο.

Σημειώνεται, πως έγκυροι νομικοί κύκλοι μέχρι και σήμερα το πρωί ισχυρίζονταν πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο πριν δημιουργηθούν έννομα αποτελέσματα. Δηλαδή να εφαρμοστεί κάποιου είδους ποινή. Ωστόσο, στον “Δικέφαλο” με γνωμοδότηση καθηγητή Πανεπιστημίου πίστεψαν ότι μπορεί να ισχύσει και γι’ αυτό προσέφυγαν στην ακύρωση του πορίσματος.

Οι Θεσσαλονικείς θα καταθέσουν τα δικόγραφα στον αθλητικό δικαστή της Super League 1, θα ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και πιστεύουν πως θα καταφέρουν να την πάρουν. Τονίζεται, ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα προσωρινής διαταγής, δεν μπορεί να εκδικαστεί η υπόθεση από τη Λίγκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments