Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:30,στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕTEπ), Βέρνερ Χόγιερ. Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε σε άριστο κλίμα, ήταν η περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της αντιμετώπισης της Κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέσω της υλοποίησης ενός φιλόδοξου και πολυδιάστατου επενδυτικού προγράμματος. 

Παράλληλα, η ΕΤΕπ θα παίξει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δίκαιη μετάβαση στην «πράσινη» οικονομία.

Η Τράπεζα έχει δεσμευτεί πως θα «ξεκλειδώσει» χρηματοδότηση ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για έργα φιλικά προς το περιβάλλον έως το 2030, ενώ θα τερματίσει τη στήριξη ενεργειακών έργων που αξιοποιούν υδρογονάνθρακες από το τέλος του 2021. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη στήριξη της ΕΤΕπ και τις συμφωνίες ήδη από το 2019 για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη στήριξη σημαντικών έργων για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, τις υποδομές και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και  ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments