Ελλάδα

Δήμος Πειραιά κάδοι απορριμμάτων: Αναμένεται ανανέωση του στόλου καθαριότητας

Δήμος Πειραιά κάδοι απορριμμάτων: Αναμένεται ανανέωση του στόλου καθαριότητας
Δήμος Πειραιά κάδοι απορριμμάτων: Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ήδη έχουν τοποθετηθεί 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων και θα τοποθετηθούν 300 νέα επικαθήμενα καλαθάκια στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, ενώ πραγματοποιούνται και πλύσεις κεντρικών πεζόδρομων.

Δήμος Πειραιά κάδοι απορριμμάτων: Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης, τόσο σε αισθητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο καθαριότητας, ο δήμος μέσα στην επόμενη διετία στοχεύει να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των κάδων απορριμμάτων στις γειτονιές του Πειραιά. Ειδικότερα, αυτό είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, ήδη έχουν τοποθετηθεί 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων και θα τοποθετηθούν 300 νέα επικαθήμενα καλαθάκια στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, ενώ προχωρούν καθημερινά σε πλύσεις των κεντρικών πεζόδρομων και πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, συνεργεία της διεύθυνσης Καθαριότητας με τη συνδρομή της διεύθυνσης Πρασίνου, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό δύο εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά, τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης. Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΙΚΑ απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου. Σημειώνεται ότι ο στόλος των οχημάτων και των μηχανημάτων στον τομέα καθαριότητας του δήμου έχει ήδη ενισχυθεί, όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραληφθούν νέα οχήματα, στο πλαίσιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του συγκεκριμένου τομέα.

Ο  δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των δημοτών μας»

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο γίνεται πιο καθαρός. Αν όλοι μας επιμείνουμε και εργαστούμε σκληρά και με υπευθυνότητα κάθε μέρα η πόλη μας θα είναι ακόμα καλύτερη», τόνισε σε δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά. Ευχαριστώντας το προσωπικό του τομέα καθαριότητας, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να συμβάλλουν και οι πολίτες στην προσπάθεια του Δήμου για έναν καθαρό Πειραιά, λέγοντας πως «οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας σε δήλωσή του τόνισε πως «η μάχη της καθημερινότητας για έναν καθαρό Πειραιά, από τον μεγαλύτερο δρόμο μέχρι το πιο μικρό πεζοδρόμιο, συνεχίζεται. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στους πολίτες, το οποίο αναφέρεται πάνω στους νέους κάδους απορριμμάτων είναι : «Φροντίζουμε όλοι την πόλη μας σαν το σπίτι μας». Αν αυτό το καταλάβουμε και το εφαρμόσουμε όλοι,  είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή πόλη».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play