Τεχνολογία

Apple για κορωνοϊό: Αναμένονται επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρείας και στα iPhones λόγω του φονικού ιού

Apple για κορωνοϊό: Αναμένονται επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρείας και στα iPhones λόγω του φονικού ιού
Apple για κορωνοϊό: Κατώτερα τα έσοδα της εταιρείας, δυσκολία στην παγκόσμια τροφοδοσία των iPhones συνεπώς λιγότερα iPhones προς πώληση στο εξωτερικό, είναι μερικές από τις συνέπειες που προανήγγειλε η αμερικανική εταιρεία λόγω του κορωνοϊού.

Apple για κορωνοϊό: Οι συνέπειες που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό  είναι ανυπολόγιστες. Γεγονός που αποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση και από την η αμερικανική εταιρεία Apple, η οποία προειδοποίησε για τα έσοδα της, τα οποία αναμένεται να είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones,  καθώς τόσο οι πωλήσεις όσο και η παραγωγή έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου του κορωνοϊού στην Κίνα.

Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό

Δεδομένου ότι όλα τα κινεζικά καταστήματα της Apple αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της, η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση ότι σταδιακά επιχειρεί να ανοίξει μερικά από αυτά.     Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι θα πληγεί από τη νέα επιδημία χωρίς ωστόσο να εκτιμήσει το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο. Αυτό σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για φέτος.

Παράλληλα οι αναλυτές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα ρίξει σημαντικά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογικών συσκευών στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ίσως και κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Κίνα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, οι μετοχές της οποίας κινήθηκαν πτωτικά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments