Διεθνή

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό ασθενών και τον περιορισμό της επιδημίας

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό ασθενών και τον περιορισμό της επιδημίας
Κορωνοϊός: Συνεργασία Sanofi και ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Κορωνοϊός: Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι θα υιοθετήσουν πιο διεξοδικά και ισχυρά μέτρα για να εντοπίσουν εμπύρετους ασθενείς και να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την επιδημία του Covid-19, όπως μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές θα ελέγξουν τα αρχεία όλων των ασθενών που εμφάνισαν πυρετό και επισκέφθηκαν γιατρό από τις 20 Ιανουαρίου καθώς και των ανθρώπων που αγόρασαν αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα, είτε σε φαρμακεία είτε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Οι άνθρωποι αυτοί θα εξεταστούν και, εάν χρειαστεί, θα τεθούν σε καραντίνα ή θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, συνεχίζει το επίσημο πρακτορείο επικαλούμενο την ανακοίνωση του κέντρου ελέγχου της επιδημίας. Με βάση τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κίνα, αναφέρθηκαν σήμερα τα λιγότερα νέα κρούσματα και οι λιγότεροι θάνατοι εδώ και μία εβδομάδα. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η επιδημία επιβραδύνεται.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δείχνουν μείωση των νέων κρουσμάτων αποδεικνύουν ότι τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και το εμπόριο, επιβραδύνουν τη μετάδοση της ασθένειας πέραν της επαρχίας Χουμπέι και της πρωτεύουσάς της, της πόλης Ουχάν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ζανγκ Μινγκ είπε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία θα είναι «περιορισμένες, βραχυπρόθεσμες και διαχειρίσιμες» και ότι το Πεκίνο έχει αρκετούς πόρους για να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί. Μέχρι σήμερα το πρωί, η Κίνα είχε αναφέρει 72.528 κρούσματα και 1.850 θανάτους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας αυτής, τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, έχουν επίσης καταγραφεί 92 περιπτώσεις μετάδοσης της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο σε 12 χώρες εκτός της Κίνας. Ωστόσο ο ΠΟΥ δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να συγκρίνει τα δεδομένα αυτά με εκείνα της Κίνας.

Επίσης, ο ΠΟΥ δεν έχει παρατηρήσει κάποια παρατεταμένη, τοπική μετάδοση της ασθένειας παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Κορωνοϊός: Συνεργασία Sanofi και ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός εμβολίου

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού. Η Sanofi θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του γενετικού ανασυνδυασμού για «να επιταχύνει την παραγωγή ενός εμβολίου» κατά του Covid-19, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας Ντέιβιντ Λιού, σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εκτίμησε ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες και οι κλινικές δοκιμές του να ξεκινήσουν «σε περίπου έναν με ενάμιση χρόνο». Η συμφωνία σύμπραξης με την Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (Barda), που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχει η Sanofi με αυτήν την υπηρεσία, εξήγησε.

Η Sanofi Pasteur είχε κάνει έρευνες για ένα εμβόλιο, σε προκλινικό στάδιο, και για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), που εμφανίστηκε το 2002 και ουσιαστικά εξαφανίστηκε το 2004. Θα χρησιμοποιήσει εκείνη την εμπειρία της για να εμβαθύνει στις έρευνες, δεδομένου ότι ο Covid-19 ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κοροναϊό που προκάλεσε την επιδημία του SARS.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την παγκόσμια απειλή που συνιστά ο νέος κορωνοϊός είναι σημαντικό να ενώσουμε τις προσπάθειές μας. Θα συνεργαστούμε με την Barda για να αναπτύξουμε το συντομότερο δυνατόν ένα πιθανό εμβόλιο», προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Κορωνοϊός: Η επιδημία απειλεί το παγκόσμιο απόθεμα αντιβιοτικών

Ο πλανήτης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειψη αντιβιοτικών αν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον εφοδιασμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός στην Κίνα δεν επιλυθούν σύντομα, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Ο Γεργκ Βούτκε τόνισε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πεκίνο ότι ο συγχρονισμός των προμηθειών στην Κίνα εμποδίζεται από το ξέσπασμα, το οποίο έχει επίσης προκαλέσει επίσης μεγάλες δυσχέρειες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Βούτκε υπογράμμισε ότι πολλές εταιρείες βλέπουν να εξαντλούνται τα αποθέματα υλικών συσκευασίας που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις που συνδέονται με αβεβαιότητες ως προς το ελεγκτικό πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments