Θέσεις Εργασίας

Θέσεις εργασίας: 1012 νέες προσλήψεις σε Καταστήματα Κράτησης

Θέσεις εργασίας: 1012 νέες προσλήψεις σε Καταστήματα Κράτησης
Θέσεις εργασίας: Με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ λόγω επιτακτικών αναγκών.

Θέσεις εργασίας: Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εξήγγειλε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, πως η κυβέρνηση προωθεί, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, στρατηγικό σχέδιο για την πρόσληψη 1.012 μονίμων στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας .

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί γρήγορα και θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η αρμόδια γενική γραμματέας ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ λόγω επιτακτικών αναγκών
  • 381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
  • 373 θέσεις για τις οποίες, όπως είπε η κυρία Νικολάου, «μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα για έγκριση»

Τα νέα στελέχη θα διοριστούν στα πρότυπα των 1500 προσλήψεων Ειδικών Φρουρών.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σωφρονιστικών (6Κ/2018)

H Σοφία Νικολάου ανακοίνωσε ακόμη πως οι επιτυχόντες της προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ θα «πιάσουν» δουλειά εντός του 2020. Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, οι οριστικοί πίνακες θα αναρτηθούν το φθινόπωρο. Θα προσληφθούν υπαλλήλοι ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης.

Ανοίγει το σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας – 258 μόνιμες προσλήψεις

Η αρμόδια γενική γραμματέας τόνισε ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο 2020 με την λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα. Όπως είπε, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως και οι πειθαρχικές φυλακές θα λειτουργήσουν όταν ανοίξουν οι φυλακές στη Δράμα, μέχρι το Σεπτέμβριο. Ο αρχιφύλακας Σωφρονιστικού Καταστήματος Διαβατών Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσάμης έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις υπαλληλικού προσωπικού τονίζοντας ότι υπολείπονται κατά 1.000 θέσεις.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών και πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, Γεώργιος Στιβακτάκης έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις υποδομών και προσωπικού ενώ σημείωσε ότι η ναυαρχίδα που κρατά τις ισορροπίες έκνομων ενεργειών είναι η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων. «Αν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα πρέπει να επενδύσουμε σε υλικοτεχνικές υποδομές, στην ενίσχυση του προσωπικού και στην εκπαίδευση κρατουμένων και υπαλλήλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στιβακτάκης.

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση της Σοφίας Νικολάου ΕΔΩ (από το 22ο λεπτό και μετά)

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments