Πολιτική

Novartis «Αικατερίνη Κελέση»: Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ – Τη Δευτέρα η κατάθεσή της

Novartis «Αικατερίνη Κελέση»: Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ – Τη Δευτέρα η κατάθεσή της
Novartis «Αικατερίνη Κελέση»: Το βράδυ της Δευτέρας η κατάθεσή της.

Novartis «Αικατερίνη Κελέση»: To μεσημέρι του Σαββάτου η προστατευόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Αικατερίνη Κελέση», παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ. Το βράδυ της Δευτέρας (20:30) θα καταθέσει στη ΓΑΔΑ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα θα καταθέσει ο επίσης προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Υπενθυμίζεται πως στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020 ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας δήλωσε πως θα καταθέσει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 16:00 στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας η εξέτασή του

«Είμαι έτοιμος να καταθέσω», φέρεται να τόνισε ο «Μάξιμος Σαράφης”. Ο προστατευόμενος μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως και όπως προβλέπονταν, εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής. Άμεσα ενημερώθηκε η Προανακριτική και ορίστηκε η εξέτασή του για τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο μάρτυρας αφού επικοινώνησε δύο φορές χθες με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής και ανέφερε στον προϊστάμενο ότι δεν κρύβεται από απείθεια και είναι διαθέσιμος να καταθέσει εφόσον τηρηθεί ο νόμος που τον καθιστά προστατευόμενο μάρτυρα και με την προϋπόθεση να προστατευθούν τα προσωπικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Αυτή την ώρα το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας είναι σε συνεννόηση με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και την εισαγγελία για το θέμα προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με τον μάρτυρα και για τον χρόνο κατάθεσής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments