Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ενοχλημένος με τον Ερντογάν – Υπαγορεύει τους όρους στη Συρία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ενοχλημένος με τον Ερντογάν – Υπαγορεύει τους όρους στη Συρία
Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ενοχλημένος με την πλευρά της Τουρκίας.

Βλαντιμίρ Πούτιν:  Οι διαφορές, όμως, είναι μεγάλες και αυτό φαίνεται και στην ασυνεννοησία μεταξύ του Κρεμλίνου και του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν για το ποιος και με ποια ατζέντα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για το συριακό.  Αρχικά ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία εδώ και ημέρες επιχειρεί να βρει νέους συμμάχους για την Συρία. Μετά την πόρτα της Ουάσινγκτον, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τον ανεφοδιασμό του τουρκικού στρατού αλλά δεν θα βάλει στρατιώτες στην μάχη της Ιντλίμπ, η Τουρκία χτύπησε τις πόρτες Γαλλίας και Γερμανίας.  Σήμερα, όμως, το Κρεμλίνο σε ένα διπλωματικό ρουά ματ έναντι της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής για την Συρία θα συμμετέχουν μόνο η Τουρκία και το Ιράν και δεν θα οργανωθεί χωριστή τετραμερής σύνοδος με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Αυτή ερμηνεύεται ως μία κίνηση της Μόσχας προκειμένου να ελέγξει ποιοι είναι οι παίκτες που κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου για το συριακό αλλά και μία έμμεση υπενθύμιση στον Τούρκο πρόεδρο της τεράστιας επιρροής της Ρωσίας στη Συρία μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών.  Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δεν διεξάγονται συνομιλίες για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η Ρωσία εξετάζει μόνο το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής με το Ιράν και την Τουρκία, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προχώρησε σε μία ακόμη έμμεση διάψευση του Ερντογάν, καθώς δήλωσε ότι δεν διεξάγονται συνομιλίες για ενδεχόμενη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του. Νωρίτερα ο Ερντογάν δήλωνε ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments