Ελλάδα

Από παντού συρρέουν άτομα στο κέντρο της Μυτιλήνης για τη διαμαρτυρία ενάντια στα κλειστά κέντρα

Από παντού συρρέουν άτομα στο κέντρο της Μυτιλήνης για τη διαμαρτυρία ενάντια στα κλειστά κέντρα
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μυτιλήνης για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, παιδιά, πάρα πολλοί νέοι, γυναίκες, οικογενειάρχες έχουν σχηματίσει αυτήν την ώρα ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι από το λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι το υπουργείο Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλειστό κέντρο κράτησης στην Καράβα. Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως για σήμερα Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

Το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Ανάλογη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα. Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

Στο μεταξύ, αψιμαχίες σημειώθηκαν χθες το βράδυ τόσο στο Διαβολόρεμα όσο και στην Καράβα, τα δυο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη ζώνη στου Καβακλή ανάμεσα σε αστυνομία και συγκεντρωμένους πολίτες που παραμένουν εκεί. Επεισόδια υπήρξαν χθες και στη Χίο, στην περιοχή Φλώρι, δύο χιλιόμετρα από το «17», το σημείο που έχει επιταχθεί. Επίσης, μια μεγάλη συγκέντρωση κατέληξε με πορεία στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments